Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Bu sonuç demokrasiye olan inancın sonucudur”

23 Haziran’da yenilenen ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun zaferiyle sonuçlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin değerlendirildiği CHP Salı Toplantısı’nda, seçim çalışmalarına katılan Muhammet Tokat; “Bu aslında sadece İstanbul’un seçimleri olmadı. Aynı zamanda Türkiye’nin normalleşmesine, insanların demokrasiye yeniden umutla sarılmasına da neden oldu. Dolayısıyla bundan sonra Türkiye’de her şey çok güzel olacak” dedi.

“Bu sonuç demokrasiye olan inancın sonucudur”

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, eski dönem Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, çok sayıda belediye meclis üyesi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, bazı mahalle muhtarlarıyla partililerin katıldığı haftalık Salı toplantısının bu haftaki konusu, 23 Haziran’da yenilenen ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun zaferiyle sonuçlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri oldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, herkese ‘hoş geldiniz’ dedikten sonra şöyle devam etti:

“Gerçekten Pazar günü Türkiye çok güzel bir günü yaşadı. O gün her şey çok güzel oldu. Eminim bundan sonra Türkiye’de çok daha güzel şeyler olacak. 31 Mart’ta çalınan hakkımızı barışçıl bir dille, herkese el uzatarak, Ekrem İmamoğlu’nun bizlere göstermiş olduğu yolda, kavga-gürültü olmadan, 31 Mart’ta 13 bin olan oy farkını 800 bine çıkaran bir seçim çalışması yapılmıştır. Artık itiraz edilecek hiçbir yeri kalmadı. Bizim üzerimize düşen önümüzdeki 5 yıl boyunca yerel yönetimlerdeki iktidarımızı genel iktidara taşımaktır. Bunun için önce seçilmiş olan belediye başkanlarımıza, yerel yöneticilerimize, il ve ilçe yöneticilerimize ve tüm örgütümüze, bu zaferin arkasında dik bir şekilde durmak düşüyor. Hep birlikte çalışacağız. Başka yolu yok. Çalışmazsak aldığımız bu yerel iktidarı 5 yıl sonra geri iade etmek zorunda kalırız. İktidar sallanıyor. İktidarın artık son çırpınışlarıdır bunlar. İstanbul’u kazandıktan sonra artık Türkiye bizim için hazır.

İlçe Başkanlığı olarak, Muhammet Başkanımın çok büyük desteğiyle, bunun yanı sıra sponsorlarımızın desteğiyle İstanbul’da oy kullanacak vatandaşlarımızın ulaşımlarını karşıladık. 10 Avukat arkadaşımızın sandıkların başında görev yapmalarını sağladık. Sancaktepe İstanbul’da en fazla oy artışını sağladığımız bölge oldu. Gönüllü arkadaşlarımız da zaten orada görev yaptılar.

Kısaca hepimiz bu süreci takip ettik, yaşadık. Bundan sonra her şey daha güzel olacak diyor ve sözü Belediye Başkanıma bırakıyorum.”

İlçe Başkanı Göktepe’nin ardından seçim çalışmaları için İstanbul’a gittiğini, genel merkez tarafından görevlendirildiği bölgelerde seçim çalışmalarına katıldığını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise şunları söyledi:

“Öncelikle Türkiye adına sevinmemiz gereken bir seçimi geride bıraktık. Hem ülke içi, hem de ülke dışı değerlendirmelere göre ülkemizin ekonomik ve siyasi olarak, adalet, eğitim ve her konuda gidişatı ile ilgili kaygıların olduğu bir dönemde İstanbul seçimleri yapıldı ve hepimiz de biliyoruz ki bu sadece İstanbul seçimleri değildi, bu seçim aynı zamanda Türkiye’yi tamamıyla ilgilendiren bir seçimdi.

Bu bilinçle Anadolu’nun her yerinden insanlar akın akın İstanbul’a koştu ve demokratik hakları başta olmak üzere seçimlere sahip çıktılar. Aslında demokrasiye sahip çıktılar. Zaten seçim kampanyası sırasında da çok kapsamlı bir çalışma yürütülüyordu. Bu dönem genel merkez işi çok sıkı tutmuştu ve görevlendirdiği milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer sorumlulardan günlük rapor istiyordu. Bize de Kadıköy, Üsküdar ve Sancaktepe’de görev verildi. O bölge ayrıca Muğla Milletvekilimiz Sayın Müresel Alban’ın sorumlu olduğu bölgeydi. Biz de yapılan görevlendirme gereği gittik ve çalışmalara katıldık.

Belki kazanılan bir belediye seçimidir ancak Türkiye’nin böyle bir seçim sonucuna ihtiyacı vardı. Türkiye’nin normalleşmesi, önüne güvenle bakması adına, kötü giden şeylerin farkına varması adına ve bunları düzeltme anlamında topyekün bir irade koyması bakımından buna ihtiyaç vardı. Çünkü iktidar bu pencereden bakmak yerine halka farklı göstererek, sanki ülkede ekonomik kriz yokmuş gibi, ülkenin hiçbir sorunu yokmuş gibi davranıyor. Yandaş yazılı ve görsel medya da benzer yayınlarla Türkiye’yi adeta güllük gülistanlık gösteriyor. Oysa sorunlarımızı kabul etmek ve bunun çarelerini hep birlikte düşünmemiz gerekiyor. Çünkü halk artık bunu yutmuyor. İnsanlar artık azar işitmekten, fırça yemekten bıktı ve buna bir reaksiyon gösterdi ve Türkiye için bu anlamda güzel bir sonuç ortaya çıktı.

Bu başarı sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı değildir. Bu sonuç, bir ittifak başarısıdır. Demokrasi ve ülkenin geleceği adına bir araya gelmiş büyük bir kitlenin çok ciddi anlamda mesajıdır.

Bir-iki ay içerisinde 13-14 binlik bir farkın bu kadar yükselmesi, ülkenin gidişatı için kaygı duyan ve iradesiyle duruma el koyan büyük bir ittifakın başarısıdır. Evet Cumhuriyet Halk Partisi bu süreci çok iyi yönetmiştir. Bu ittifakın oluşmasında önemli bir mücadele ve özveride bulunmuştur. Sayın Ekrem İmamoğlu da bu süreçte çok farklı ve güzel bir profil çizdi ama sonuçta bu bir ittifak başarısıdır.”

“Kazanmak önemli ancak altını doldurmak daha da önemli”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, alınan sonucun önemli olduğuna vurgu yaparak şöyle devam etti:

“Ancak öyle zafer sarhoşluğuna kapılmak, bu 5 yıllık süreci iyi değerlendirememek, aynı zamanda gelecek adına kötü bir başlangıca da neden olur. Kazanmak önemli, ancak bunun altını doldurmak daha da önemlidir.

Çünkü çok acı deneyimlerle öğrendik. Demokrasiyi, cumhuriyeti ve kuruluş değerlerimizi kaybedersek nelerle karşılaşabileceğimizi çok acı deneyimlerle öğrendik. Daha kötüleri de olabilirdi. Önümüzdeki süreç neyi gösterecek bilmiyoruz ama her şeye hazırlıklı olmak lazım.”

Yapılan açıklamaların ardından Korucuk Mahalle Muhtarı Hüseyin Aktaş’a, partiye katılması nedeniyle Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından parti rozeti takıldı.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis