Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“BU YATIRIMLAR, SEÇİM GELİNCE Mİ AKLINIZA DÜŞTÜ?”

Millet İttifakı ortakları CHP ve İYİ Parti ilçe yöneticileri, Milas Belediye Başkanı ve partisi tarafından yeniden aday gösterilen Muhammet Tokat etrafında kenetlenerek, yaklaşan yerel seçimler öncesindeki çalışmalarını, ilçeye bağlı mahallelerde sürdürüyorlar. Başkan Tokat ve ekibi, seçim çalışmaları kapsamında önceki gün akşam ilçemize bağlı Şenköy, Etrenli ve Eğridere mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Tokat bu kez, ilçemize gelen bakanlar, AKP’li vekiller ve AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ı, vatandaşa verdiği vaatler üzerinden eleştirdi.

“BU YATIRIMLAR, SEÇİM GELİNCE Mİ AKLINIZA DÜŞTÜ?”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Millet İttifakı ortağı İYİ Parti temsilcileri, seçim çalışmaları kapsamında ilçemize bağlı Şenköy, Etrenli ve Eğridere mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Başkan Tokat, 2 dönemde ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde yapılan hizmetleri anlatmaya devam ederken, diğer yandan da yeni dönemde yapılacak çalışmalara ilişkin görüşlerini aktarmayı sürdürüyor. İttifak ortağı İYİ Parti Milas İlçe Yöneticileri ise gidilen mahallelerde vatandaşa, neden ittifak yaptıklarını anlatıyor ve Millet İttifakı’na oy istiyorlar.

Milas Belediye Başkanı ve aynı zamanda 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde partisinin yeniden başkan adayı gösterdiği Muhammet Tokat, Büyükşehir Yasası öncesi ve sonrasına değinerek; “Birinci dönemde ilçe merkezine, ikinci dönemde ise kırsaldaki mahallelerle birlikte 132 mahalleye hizmet götürmeye çalıştık. İlk önemde 13 mahalleye hizmet götürmekle sorumluyduk, ikinci dönemde ise yasayla, 132 mahalle bizim sorumluluk alanımıza girdi. Ancak vergi muafiyeti nedeniyle 18 mahalleden elde ettiğimiz gelirle 132 mahalleye hizmet ulaştırıyoruz.

2014 yılında yürürlüğe giren yasa sonrası başta su geliri olmak üzere; otogar, mezbaha, mezarlık gelirleri büyükşehire devredildi. Belediyeler için en önemli gelir kaynaklarından biri olan ve önce kırsal mahallelere 5 yıl muafiyet var denilen, ancak sonradan 2022’ye kadar uzatılan emlak vergisi ise, kırsaldan alınamıyor. Muafiyet kalktığı zaman yaklaşık bu alandan elde edeceğimiz gelir, 106 milyon lirayı bulacak. Böyle bir bütçe ile işçilerinizin maaşını da ödersiniz, diğer yatırımları da rahatlıkla yaparsınız. Bu geçiş dönemini satışlar ve borçlanma yoluyla atlatmaktan başka çaremiz yoktu” diye belediyenin ekonomik durumu hakkında vatandaşları bilgilendiriyor.

Ziyaretlerde, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile birlikte; CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur, mevcut belediye meclis üyeleri, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde belediye meclisi üyeliğine aday olan isimler, İYİ Parti’den kurulan ittifak sonucu CHP listesinden belediye meclisine aday olan adaylar eşlik etti.

İYİ Parti eski Milas İlçe Başkanı, Millet İttifakı sonrası Başkan Tokat’ın kontenjan adayı olan Mehmet Çayırlı (bazı mahallelerde ise meclis üyesi adayı Av. Gürsel İnce), İYİ parti’nin CHP ile neden ittifak yaptığını anlatırken, siyasetin amaç olmadığını, vatandaşa hizmet için bir araç olduğuna vurgu yaparak; “Başkanlık sisteminin bu ülkeye getireceği hiçbir fayda yok. Bakın Ortadoğu ülkelerine, oralarda da sözde cumhuriyet var ama ‘tek adam’ yönetimi, ülkeleri nereden nereye getirdi. Yasama-Yürütme ve Yargı bağımsızlığının ortadan kalktığı bu sistemde Türkiye’nin hiçbir alanda gelişmesi, sağlıklı kararlar alması mümkün değildir. Milletin oylarıyla seçilen belediye başkanları, Sayın Cumhurbaşkanı istedi diye ağlayarak görevlerinden istifa ettiler. Dillerinden düşürmedikleri ‘Milli İrade’ nerede kaldı?

Millet İttifakı’nın ortakları olarak hiç birimizin makam, mevki ya da koltuk merakı yok. Makamlar, koltuklar gelip geçicidir. Bizim çabamız, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, torunlarımıza, gerçek manada demokrasi kurallarıyla yönetilen bir ülkeyi yeniden inşa etmektir” diyerek, ittifakın gerekçelerini anlatıyor.

BAŞKAN TOKAT BU KEZ HÜKÜMET TEMSİLCİLERİNE YÜKLENDİ

Seçim sürecine girilmesiyle ilçemize bakanların gelmeye başladığını, AKP’li Muğla Milletvekillerinin her fırsatı değerlendirerek halka vaatlerde bulunduklarını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “16 yıldır bu ülkeyi tek başına siz yönetiyordunuz. Her dönem Muğla’dan da en az iki milletvekiliniz meclise gitti. Bugün Milaslılara, adayınızın seçimi kazanması halinde yapacağını ileri sürdüğü hizmetleri neden bugüne kadar yapmadınız? Bu yatırımlar aklınıza yeni mi düştü?

Bir doğalgaz meselesini tutturdunuz gidiyorsunuz… Kanunu siz çıkardınız. Nüfusu 50 bini geçen ilçelere zaten 2023’e kadar doğalgaz gelecek. Kaldı ki 10 yıldır, başta geçmiş dönemlerde görev yapan kaymakamlar olmak üzere bugünkü Kaymakamımız Sayın Eren Arslan başkanlığında, içerisinde benim ve MİTSO Başkanımız Sayın Reşit Özer’in de bulunduğu bir OSB Mütevelli Heyeti var. Bu heyet, Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanması için uğraş veriyor. OSB’nin faaliyete geçmesiyle yine doğalgaz bu ilçeye gelecek. Şu andaki söylemleriniz, en hafifinden geçmişten bugüne görev yapan kaymakamlara haksızlıktır. Onların ve heyetin içinde bulunan yöneticilerin emeklerine haksızlıktır. Doğalgaz, siyaset malzemesi yapılacak bir konu değildir.

Eğer doğalgaz hükümet desteğini arkasına alan belediyelerin getireceği bir şey olsaydı, bugün Muğla’daki doğalgazın olduğu üç ilçenin de AKP’li belediyeler olması gerekirdi. Oysa üç ilçe de CHP’li belediyelerdir.

Sizin Ankara’da ağabeyiniz olabilir. Bizim ağabeyimiz yok. Siz onlara güvenebilirsiniz ancak biz sadece Milas halkına güveniyoruz” diyerek, AKP Milas Belediye Başkan Adayı ve AKP’li vekilleri, seçimleri kazanmak için halka boş vaatlerde bulunmakla suçladı.

“SİYASETÇİ OMURGALI OLMALI”

30 yıldır toplumun önünde olduğunu, 10 yıldır da belediye başkanı olarak yaptıkları ve yapamadıklarıyla vatandaşın karşısına çıktığını belirten Başkan Tokat; “52 yaşından sonra oy için, koltuk sevdası için asla takla atmam. Kimseyi kandırmam, kendimi de satmam…

3 şeyden asla taviz vermem; doğruluk ve dürüstlükten, halkıma olan hizmet aşkından, Cumhuriyete ve Atatürk’e olan bağlılığımdan… Hiçbir makam için inandığım değerlerden vazgeçmem. Çünkü siyasetçi dediğin; ağır olmalı, oturaklı olmalı, şahsiyet sahibi olmalı. Siyasetçi dediğin omurgalı olmalı.

Karşımızda aday olan arkadaşımız CHP’de olduğu dönemde mağdur edildiğini söyleyerek, bizim ve partimizin üzerinden oy toplamaya çalışıyor. Kusura bakmasın, buna asla müsaade etmeyeceğiz. Çıksın halkın karşısına, neden yolunu ve fikrini değiştirdiğini, kendi gerekçeleriyle anlatsın” dedi.

“KENDİ ÇİFTÇİSİNİ ‘DÖVEN’ BİR ÜLKE OLUR MU?”

Ülkenin ekonomik bakımdan dibe vurduğunu; sanayide, tarımda, eğitimde, sağlıkta ve son olarak Sakarya’daki askeri tank üreten fabrikanın Katar’lılara satıldığını söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Birileri satıldı diyor, birileri de satılmadı… Ne yazık ki Türk halkı işin doğrusunu bilmiyor. Damat ve kayınpeder kafa kafaya verip, karar alıyor ve kimseye bir şey söylemeden uyguluyorlar. Hiçbir mahkeme, devletin hiçbir denetleme kurumu, hatta T.B.M.M. üyeleri bile ne olup bittiğini sorgulayamıyor. Bu nasıl demokrasidir? Askeri tank üreten fabrikanın satılıp satılmadığını bilmemek, satılmasından daha tehlikelidir.

Türk çiftçisi ne zaman bir şey yetiştirmeye kalksa, hükümet hemen onu ithal ediyor. Bahane olarak da yurtdışından daha ucuza alındığını ileri sürüyor. Dünyanın 144 ülkesinde tarımsal ürün ithal ediyoruz ama kendi çiftçimizi neredeyse ürettiği için cezalandırıyoruz. Kendi çiftçisini döven bir ülke olur mu?

Süt fiyatları, son bir yılda 10 kuruş artarken sadece yem fiyatı 45 liradan 90 liraya çıktı. Yani yüzde yüz arttı. Bu şartlarla bu köylü neyi üretecek?” diye sordu.

Yapılan konuşmaların ardından başta mahalle muhtarları olmak üzere mahalle sakinlerinden gelen talep ve istekleri dinleyen Başkan Tokat; “Bütün bu talepler, öncelik sırasına göre yapılacak” sözünü verdi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis