Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Büyükelçi Won Ik Lee Milas’ı Ziyaret Etti

Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, Milaslı Kore Gazileri ve aileleri ile yemekte bir araya geldi. Milas’ta bir dizi ziyaret gerçekleştiren büyükelçi Lee, Hekatomnos Anıt Mezarı’nı ve TARİŞ Milas 153 No'lu Zeytin Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nin fabrikasını da ziyaret etti.

Büyükelçi Won Ik Lee Milas’ı Ziyaret Etti
  • 07 December 2022, Wednesday 22:51

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda Milaslı Kore Gazileri ve aileleri ile bir araya geldi.  Düzenlenen etkinliğe; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, gaziler ve çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı. Etkinlikte, sözlerine Milas’a ve gazilerine verdiği önem için Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee’ye teşekkür ederek başlayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Gençlerine, çocuklarına hatta torunlarına bile bizleri anlatan kadirşinas Kore halkına teşekkür ediyorum. Bizler zor zamanlarda birbirine destek olmuş, derin kardeşlik bağları olan iki milletiz. Güney Kore ile olan iş birliğimizi kuvvetlendirerek sürdüreceğiz” dedi.

İLÇEMİZE VERDİKLERİ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Belediye Başkanı Tokat’tan sonra konuşan Milas Kaymamı Mustafa Ünver Böke ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, orman yangınlarında Güney Kore tarafından verilen desteğin önemini belirterek şunları söyledi:

“Kötü günde yanımızdaydılar. Yangın sonrasında Güney Kore Cumhuriyeti ve onu temsilen değerli büyükelçi, yanımızdaydı. Bugün olduğu gibi her zaman yanımızda olduklarını biliyoruz. Ülkemize ve ilçemize verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.”

2 DEFA GİTTİĞİM TEK YER İSTANBUL’DAN SONRA MİLAS

İki kardeş ülkenin birbirine her zaman destek olacağını belirten Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee de konuşmasında “Geçtiğimiz yıl Kore- Türkiye dostluk ormanını kurmak için Milas’ı ziyaret etmiştim. O günden sonra ilk defa geldim ama aklımın bir köşesinde buraya tekrar gelmek vardı. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye büyük bir ülke, pek çok yere gidiyorum ama aynı yıl içerisinde 2 defa gittiğim tek yer İstanbul’dan sonra Milas. Kore halkının bugün ki gelişmesinde ve kalkınmasında, Türkiye’nin geçmişte yaptığı fedakarlıkların büyük katkısı olduğunun farkındayız ve çok minnettarız.” dedi.

ZEYTİNYAĞI TESİSLERİNİ İNCELEDİ

Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinlikten sonra, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milaslı Muharip Gazilerle birlikte Uzun Yuva’da bulunan Hekatomnos Anıt Mezarı’nı ziyaret ederek bilgi alan Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, daha sonra Milas’ın dünyaca ünlü memecik zeytininin ve zeytinyağının işlendiği TARİŞ Milas 153 No'lu Zeytin Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'ne ait fabrikaya gitti. Zeytinyağı fabrikasında edindiği bilgilerden çok etkilenen Lee, zeytinyağı konusunda iki ülke arasında ki iş birliğinin daha da artmasının önemli olduğunu belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis