Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Büyükşehir, Muhtarlarının Yanında

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Başkan Osman Gürün’ün talimatı ile kurulan Muhtarlar Masası Birimi, İl genelinde görev yapan tüm mahalle muhtarlarına kesintisiz olarak hizmet vermeye devam ediyor. Bu birim ile birlikte Muhtarların rahatlıkla ulaşıp taleplerinin gerekli birimlere iletilmesi sağlanırken, mahallelere götürülen hizmetlerin daha hızlı olması sağlanıyor.

Büyükşehir, Muhtarlarının Yanında

2014 yılında il genelinde 569 mahalle muhtarına hizmet vermek amacıyla Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Muhtarlar Masası birimi, muhtarların gözü kulağı olmaya devam ediyor. Muhtarlardan 444 48 01/8 numaralı çözüm merkezi ve resmi dilekçe başvuruları ile gelen talep ve istekler gerekli birimlere iletilerek gelen cevaplar doğrultusunda muhtarlara geri dönüşler yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, kurulduğundan bugüne kadar gelen 34 bin 142 iş emri ve dilekçe başvuruları ile gerekli işlemler yapılmış olup muhtarlara bilgilendirmeler yapıldı.

Muhtarlar Masası birimi her ilçe için ayrı ayrı oluşturulan Whatsapp hattı ile de anlık yaşanan durumları (su kesintisi, vb) ve gerekli duyuruları(toplantı) da muhtarlarla paylaşarak bilgi alışverişinde bulunuyor.  Muhtarlar Masası resmi facebook adresi ile de Büyükşehir Belediyesi haberleri ve etkinliklerinin duyuruları yapılıyor. Birçok iletişim kanalını aktif şekilde kullanan Muhtarlar Masası, yılın belirli zamanlarında Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katıldığı Muhtar Bilgilendirme toplantılarının koordinesini sağlayarak yapılan hizmetler hakkında sunumlar yapılmasını ve yapılacaklarla ilgili de fikir alışverişinde bulunulmasını sağlıyor.  Ayrıca Muhtarlar Masası’nda görevli personeller, rutin aralıklarla muhtarları kendi mahallelerinde ziyaret ederek istek ve talepleri alıyor, büyükşehir belediyesinin yaptığı hizmetler ve görevleri konusunda da bilgilendirmede bulunuyor.

Gerçekleştirilen mahalle ziyaretlerinde birçok muhtar, Büyükşehir’in hizmetlerinin yanı sıra Osman Başkan tarafından kurulan Muhtarlar Masası birimi sayesinde kendilerine verilen değerin farkına vardıklarını ve bu sistem sayesinde zaman kaybetmeden işlemlerini gönül rahatlığıyla yaptıklarını dile getiriyorlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık