CHP İL BAŞKANI ZEKİCAN BALCI'DAN ENSAR'LI EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI ATANMASINA TEPKİ

CHP Muğla İl Başkanı Zekican BALCI "eski Ensar Vakfı Muğla Şube Başkanı Prof. Dr. Osman Raşit Işık'ın , Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne dekan olarak atanmasına ilişkin" bir basın açıklaması yaptı.

CHP İL BAŞKANI ZEKİCAN BALCI'DAN ENSAR'LI EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI ATANMASINA TEPKİ
  • 25 April 2024, Thursday 20:51

Daha önce Üniversite gençliğinin de tepki gösterdiği bu atama konusunda CHP İl Başkanı Zekican Balcı’nın açıklaması şu şekilde:

“Kamuoyuna yansıdığı üzere,  eski Ensar Vakfı Muğla Şube Başkanı Prof. Dr. Osman Raşit Işık, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne dekan olarak atanmıştır. Bahse konu atama bilimsel, çağdaş ve laik eğitim anlayışına aykırı bir atamadır.

Yapılan atama, eğitim-öğretim sistemimize, dernek ve vakıf adı altında tarikatların sokulmaya çalışılmasına devam edildiğini göstermektedir. "Ensar Vakfı" denince akla, Karaman’da Ensar yurtlarında yaşanan ve kimsenin hatırlamak dahi istemediği skandal olaylar gelmektedir. Soruyoruz; bu duruma rağmen nedir bu ısrar? Ataması yapılan kişinin o makamı hak edecek ne gibi çalışmaları ya da özellikleri vardır? Yoksa eski yöneticisi olduğu vakfa kontenjan mı ayrılmıştır? Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir.

Üniversiteler bir ülkenin yapı taşını oluşturan kurumlardır. Özellikle üniversitelerimizin eğitim fakültelerinde yetişecek nesilleri, toplumun yaşamsal her alanında etkili olacak, ülkemizin geleceğini belirleyeceklerdir. Böylesine önemli bir göreve sahip kurumlarda, öğrencilere verilecek eğitim elbette bilimsel, çağdaş ve laiklik kurallarına uygun olmak zorundadır.

Yapılan atama bizlere göstermektedir ki, dekan kadrosuna atama yapılırken “liyakat” değil, “eski vakıf başkanlığı” kriteri esas alınmıştır. Ülke genelinde, tarikat ve cemaatlerin arka bahçesi olan vakıf ve derneklerin, özellikle Fethullahçı terör örgütünün ülkemize nasıl zarar verdiğini, 15 Temmuz’da milletçe bedel ödeyerek gördük. Ancak bu yaşananlardan ne yazık ki hiç ders alınmadığı görülmektedir.

Bunların hepsini aklımıza yazdık. Çocuklarımızı ve geleceğimizi pervasızca yok etmenize asla izin vermeyeceğiz. Ensar Vakfı eski Muğla Şube Başkanı Prof. Dr. Osman Raşit Işık’ın öğretmen yetiştiren bir kurumun başına dekan olarak atanması kabul edilemez. Üniversitenin akademik saygınlığına, öğrenci güvenliğine ve laik eğitim anlayışına gölge düşüren bu yanlıştan derhal dönülmelidir. Vakıf ve dernek adı altında tarikat ya da başka oluşumların içinde görev almış kişilerin, görevlerinden ayrılsalar dahi devletin kurumlarında yuvalanmaları engellenmelidir. 

Buradan Rektör Turhan Kaçar’a sesleniyor; bu atamadan vazgeçip çağdaş, laik ve akademik açıdan liyakatli bir akademisyeni dekan olarak atamaya davet ediyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

​​​​                                                

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık