Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe: “Milletin aklıyla alay ediyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı’nın haftalık salı toplantısında ülke gündemi değerlendirildi. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı İlgin Göktepe, termik santrallerle ilgili maddeyi mecliste kabul eden AKP ve MHP’li milletvekilleri ile düzenlemeyi veto eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi.

CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe: “Milletin aklıyla alay ediyorlar”
  • 04 December 2019, Wednesday 10:28

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı Salı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı İlgin Göktepe, hükümetin politikalarını ve açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi. Toplantıda ayrıca, partiye üye olan bir kişiye rozet takıldı.
“YAS TUTMAKTAN YORULDUK”
Konuşmasına, Suriye’nin Tel Abyad kenti ve Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan Uzman Çavuş Harun Çınar ve Piyade Sözleşmeli Er Alparslan Kurt’a Allah’tan rahmet ve Türk milletine başsağlığı dileyerek başlayan Başkan İlgin Göktepe, “Maalesef bu şehit haberleri hiçbir zaman bitmiyor. Şehit haberlerini okumaktan, yasını tutmaktan milletçe yorulduk. Ülke sınırlarında değil, dışarıda şehit vermek daha da acı geliyor bu insana. Bir bataklığın içerisinde askerlerimiz maalesef şehit oluyor.” dedi.
“SEVGİYLE ENGELLERİ AŞABİLİRİZ”
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla da bir açıklama yapan Göktepe, “Tüm engelleri aşmak için sadece bugün değil her gün çalışmamız gerekiyor. Sevgiyle engelleri aşabiliriz. Engelleri hem yerel hem de ulusal anlamda yaşama katabilmek için çeşitli projeler üretmek gerekiyor. Bizde de büyük sorumluluk var. En basitinden kaldırımlara sarı şeritler yapılmış. O şeritler görme engelliler için. Arabamızı o şeritlere koymamalıyız. Kendimizi engelli vatandaşların yerine koyarak toplumsal yaşamda ona göre hareket etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
“BÖYLE SAÇMALIK NEREDE GÖRÜLMÜŞ”
AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla meclisten geçen ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edilen termik santrallere filtre takılma zorunluluğunu erteleyen madde hakkında konuşan Göktepe, “AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından meclise getirilen yasa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından veto edildi. Referandum sürecini hatırlıyorsunuz. Bu süreçte biz iki başlılık olacağını söyledik. Bir tarafta AKP Genel Başkanı, bir tarafta Cumhurbaşkanı dedik. Bu çift başlılığın en basit örneğidir. Kendisinin meclise getirdiği yasayı kendisi veto ediyor. Ve orada oy veren mebusların hepsi bugün Twitter’dan Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyor. Böyle saçmalık nerede görülmüş? Dünyanın neresinde var? Oyu veren de aynı adam, teşekkür eden de aynı adam. Vatandaşın aklıyla alay etmekten başka değil.” dedi…
“SORGULAMAMIZ GEREKİYOR”
Göktepe, evini ve traktörünü Barış Pınarı Harekatı’na destek için Milas Kaymakamlığı’na başvuruda bulunan, geçtiğimiz günlerde de intihar ederek hayatını sonlandıran 72 yaşındaki Mustafa Dörtyollu hakkında, “Bunun üzerine gitmemiz gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir fedakarlıkta bulunan vatandaşın niye kendini astığını sorgulamamız gerekiyor.” şeklinde konuştu. 
“MİLLETLE TANGO MU YAPIYORSUNUZ?”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “FETÖ firarisi Adil Öksüz’ün nerede olduğunu biliyoruz ama bizde kalsın” şeklindeki ifadelerine atıfta bulunan Göktepe, “FETÖ’yle mücadele ediyorsunuz, herkesi içeri alıyorsunuz, herkesi terör örgütü üyeliği ile suçluyorsunuz, Adil Öksüz’ün nerede olduğunu biliyorsunuz; ama gidip alıp gelemiyorsunuz. Milletin aklıyla dalga geçmeyin, milletle tango mu yapıyorsunuz, ne yapıyorsunuz?” dedi.
“GENEL BAŞKAN SAYESİNDE…”
Asgari ücret görüşmelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 22’den az olmaması şartıyla zam yapılmasını önerdiğini söyleyen Göktepe, “Bugün asgari ücret 2020 lira olduysa CHP Genel Başkanı sayesinde olmuştur. Bugün zam yine yüzde 20’nin üzerinde olursa yine Genel Başkan sayesinde olmuş olur.” dedi.
KONGRE 17 ARALIK’TA
Başkan Göktepe, açıklamalarının sonunda, “Partimizin 398 delegesini gayet demokratik olduğunu düşündüğüm yöntemlerle, müdahil olmadan, hiç kimseyi birbirinden ayırt etmeden belirlemeye çalıştık. 400 delegemiz vardı. 2 mahallemizde maalesef üyemiz olmadığı için 1’er delegemizi oradan düşerek 398 delegemiz mevcut. Bu delegelerimizle yönetim kurulumuzun aldığı karar itibariyle 17 Aralık günü saat 10.00’ da Milas Belediyesi Evlendirme Salonu’nda seçime gidiyoruz. Partimizin seçiminin hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kim aday olursa olsun, partimizin bir neferi olarak mücadele edeceğine, bir diğerinin onu destekleyeceğine hiç şüphe duymuyorum.” ifadelerini kullandı.
ÇÖLLÜOĞLU: “BİZİ RAHATLATACAK, SİZİN ÜZERİNİZE GİDECEK”
Göktepe’nin açıklamalarının ardından Milas Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu söz aldı. Başkan Muhammet Tokat’ın başka bir programı nedeniyle katılamadığını belirten Çöllüoğlu, kamuoyunda sıkça tartışılan Evsel Katı Atık Bedeli ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çöllüoğlu, “Bizim belediye olarak bu günlerde bizi rahatlatacak ama sizleri ve halkımızın biraz üzerine gidecek bir konu var. 2010’da çıkmış olan bir yasanın şu anda uygulama aşamasındayız. Bu katı atık bedelinin belediyelere yansımış olan kısmının burada oturan sakinlere eşit paylaşımından kaynaklanan bir şey. Bu konuda arkadaşlarımız komisyon oluşturarak mecliste bir çalışma yaptılar. Yaklaşık 22 milyon civarında gideri var Milas Belediyesi’nin katı atıklarla ilgili. ” şeklinde konuştu.
Çöllüoğlu ayrıca, Milas Belediyesi’nin vergi koyma yetkisinin bulunmadığını, bu yetkinin sadece mecliste olduğunu ve belediye olarak yaz aylarına doğru ekipman ve personel değişikliği yaşanacağını ifade etti.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis