GENÇLİK MERKEZİ’NDEN FARKINDALIK YARATAN ETKİNLİK

Milas Gençlik Merkezi’nde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engeliler Günü programında kurulan “Empati Parkuru”, protokol üyelerine zor anlar yaşattı. Programda sahnelenen müzik ve dans gösterileri ise izleyicilerden alkış topladı. 

GENÇLİK MERKEZİ’NDEN FARKINDALIK YARATAN ETKİNLİK
  • 04 December 2019, Wednesday 9:46

Milas Gençlik Merkezi Müdürlüğü koordinesinde KYK Milas Yurt Müdürlüğü ve M. Önol Karadeveci Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan programda, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık yaratan bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Ana bina girişinin kapatılarak davetlilerin, engelli yolundan içeri alındığı Milas Gençlik Merkezi’nde program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, özel öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği etkinlikte konuşan M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli Çocuk Gelişimi Uzmanı Esra Dilek Ekmekçi, günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulundu.
Ekmekçi, “Son iki sene içerisinde 3 ulusal proje gerçekleştirdik. Özel bireylerimizin toplum içerisinde daha görünür olmalarına katkıda bulunduk. Tüm dünyada olduğu gibi engelli bireylere yönelik yapılan bu çalışmalar, toplumun her kesimini yakından ilgilendirmektedir. Onların toplumsal yaşamdan soyutlanmamasını el birliği ile sağlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.   
Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir ise yaptığı konuşmada gençlere olduğu kadar engelli bireylere de kurum kapılarının sonuna kadar açık olduğuna vurgu yaptı. 
“Aramızda Fark Yok” etkinliğiyle farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ifade eden Binbir, “Bizler Gençlik Spor Bakanlığı ve Gençlik Merkezleri olarak her daim gençlerimizin yanında olduğumuz gibi dezavantajlı bireylerimizin ve engelli kardeşlerimizin de yanındayız. ilçemizde faaliyet gösteren Rehabilitasyon merkezleri ve engelli STK da bulunan engelli genç kardeşlerimizin gençlik merkezimizin sunmuş olduğumuz sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal etkinliklere katılımlarını sağlayarak Onların da bu faaliyetlerden yararlanması için gerekli çalışmaları yapıyoruz ve aramızda fark yok diyoruz. Ülkemizde de sportif ve gençlik anlamında engelli kardeşlerimizin müsabakalarda göstermiş olduğu başarılı performanslarını dikkatle izliyor ve sevinçle karşılıyoruz. Özellikle uluslararası organizasyonlarda elde ettikleri başarılar topyekün olarak hepimizi sevince boğuyor. Bizler inanıyoruz ki bir ülkenin topyekün başarılı olması için ülkedeki tüm bireylerin eşit koşullarda imkanlardan faydalanıyor olması gerekir. Bu bağlamda engelli gençlerimiz için gençlik merkezlerimiz ve Spor merkezlerimiz her daim siz sevgili gençlerimizin hizmetindedir” dedi.
Konuşmaların ardından gönüllülerden ve özel bireylerden oluşan dans ve müzik ekibi gösterilerini sundu. Salondakiler tarafından coşkuyla alkışlanan gösteriler, büyük beğeni topladı. Milas Folklor Araştırmaları Derneği (MİFAD) tarafından sunulan halk oyunları gösterisinin ardından empati parkuruna geçildi. Protokol üyeleri, parkur boyunca engellilerin yaşadıkları zorlukları deneyimleyerek parkuru tamamladı. Program, madalya töreni ve satranç turnuvası ile sona erdi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık