CHP MİLAS’TA FERMUAR SİSTEMİ UYGULANMAYACAK..

CHP Milas’ta, 31 Mart yerel seçimlerinde meclis adaylarının belirlenmesi konusundaki genel merkezin tekli sayıların genel merkezce belirleneceği fermuar sisteminin aynen uygulanmayacağı öğrenildi.

CHP MİLAS’TA FERMUAR SİSTEMİ UYGULANMAYACAK..

13 Ocak günü üye bazında ön seçimle belirleneceği belirtilen meclis üye adaylığı seçimlerinin de 20 Ocak tarihinde yapılabileceği de öğrenildi.

Önceki akşam, CHP Muğla İl Başkanı’nın meclis üye aday adayları ve ilçe yöneticileriyle bir toplantı yaptığı öğrenilirken, CHP İl Başkanlığı’nın bütün ilçelerde ilk sıranın kadın adaylara ayrılmasını istediği de öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak CHP’li yetkililer, adayların kontenjan adaylığı için başvurmama konusunda alacağı prensip kararıyla, 3 kişilik kontenjanın seçim sonrasında başkan adayı tarafından belirlenmesinin benimsendiği, ayrıca, Milas Belediye Meclisi’nden Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gideceklerin de genel merkez seçimine bırakılmasının düşünüldüğü belirtildi. Ön seçimde adayların 1’den 30 kadar tekli sayıların genel merkezin belirlenmesine bırakıldığı fermuar sisteminin Milas’ta uygulanmasının düşünülmediği belirtilirken, gerek birinci sıra kadın adayın, gerekse de kontenjan ve büyükşehir adaylarının bu sıralama sonrasında yapılacağı öğrenildi.

Son durumun önümüzdeki günlerde kesinleşerek açıklanacağı, seçimlerin de delege bazında değil üyelerle yapılacağı için 13 Ocak yerine 20 Ocak tarihinde yapılacağı öğrenildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık