CHP Milas’ta İlçe kongresi 23 Eylül’de gerçekleştirilecek

CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ve Ahmet Kılbey, CHP İlçe Başkanlığı için adaylıklarını Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen programla açıkladı. Programda partililer, birlik ve beraberlik mesajı veren fotoğrafı alkışlarla destekledi. CHP Milas İlçe Kongresi ise 23 Eylül Salı günü Milas Evlendirme ve Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

CHP Milas’ta İlçe kongresi 23 Eylül’de gerçekleştirilecek
  • 09 September 2025, Tuesday 21:05

CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ve Ahmet Kılbey, Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen programda CHP İlçe Başkanlığı’na adaylıklarını açıkladı. Programda ilk olarak söz alan Ahmet Kılbey, ilçe başkanlığına her açıdan hazır olduğunu belirterek delegelerden destek istedi. Kılbey, kariyeri ve siyasal deneyimlerini aktararak amacının partinin oyunu artırmak olduğunu ve önemli olanın kişisel isimler değil, CHP’nin başarısı olduğunu söyledi.
Daha sonra kürsüye çıkan Tüze Çetinkaya ise ilçe başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalardan örnekler vererek, “Siz değerli yol arkadaşlarımızdan bir dönem daha destek bekliyorum” diyerek CHP İlçe Başkanlığı için adaylığını duyurdu.

Kılbey’den Delegelere Mesaj: “Birlikten Kuvvet Doğar”
CHP Milas İlçe Başkan Adayı Ahmet Kılbey, partisinin Milas İlçe Başkanlığı’na yeniden talip olduğunu ve partiyi hak ettiği yere taşımak amacıyla göreve aday olduğunu açıkladı. Kendini inşaat mühendisi olarak tanıtan Kılbey, 1999-2002 yılları arasında Milas İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğünü ve bu dönemde partiyi büyük borçlarla devralmasına rağmen bir sonraki yönetime 8 milyonluk bütçe ve 6 milyonluk arsa birikimi bırakarak borçtan kurtardığını belirtti. Kılbey, partiyi zarardan korumak için kendi cebinden borçları ödediğini ve partiye il binası kazandırdığını da sözlerine ekledi.
6 yıl önce inşaat şirketini kapatıp emekli olduğunu söyleyen Kılbey, seçilmesi durumunda tüm zamanını partiye adayacağını ve siyasi bir ikbal peşinde olmadığını vurguladı. Tek idealinin CHP’yi yerelde ve genelde iktidara taşımak olduğunu ifade eden Kılbey, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile kadın ve gençlik kollarıyla uyum içinde çalışacağını belirtti.
Kılbey, konuşmasını, “Başkan seçildiğimde herkesle uyum içinde çalışacağımdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Birlikten kuvvet doğar, dayanışma ve beraberlik içinde Milas’ta yıllardır iktidardayız. Siz değerli üyelerimize güveniyorum ve kendimi sizlere emanet ediyorum. Her şey çok güzel olacak” sözleriyle tamamladı.

CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Adaylığını ve Çalışmalarını Anlattı
CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, 2017 yılından itibaren partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını ve bugüne kadar yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çetinkaya, 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptal edilmesinin ardından ikinci turda Sancaktepe’de 10 avukat kadrosuyla 5 okulda sandık güvenliğini sağladıklarını ve partinin Sancaktepe’de birinci olmasını sağladıklarını söyledi.
2023 ve 2024 genel seçimlerinde de örgütüyle birlikte büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Çetinkaya, Milas’ta CHP bayrağını Belediye Başkanı Fevzi Topuz önderliğinde bir kez daha taçlandırdıklarını ve Türkiye genelinde partinin 47 yıl aradan sonra birinci parti olduğunu söyledi. Çetinkaya, bir dönem daha partililerden destek beklediğini ifade etti.
Partinin üzerindeki baskılara da değinen Çetinkaya, “Yargı sopası ve sarayın uygulamalarına karşı dimdik durduk, boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte belediye başkanları, meclis üyeleri ve ilçe başkanları yargı baskısı ve tutuklamalarla karşı karşıya kaldı. İstanbul İl Kongresi hukuksuz şekilde iptal edildi” dedi.

Çetinkaya “Atatürk’ün İzinde Yürümeye And İçiyoruz”
Çetinkaya, CHP’nin salonlarda kurulan bir parti olmadığını; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından savaş meydanlarında kurulan bir partinin üyeleri olduklarını söyleyerek, “Bu sorumluluk ve bilinçle aday olduk. Bu ülkeye adalet gelene kadar mücadelemizi sürdürdük, sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“2021 yılından beri ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu süreçte büyük başarılar elde ettik. Teşekkürlerimin en büyüğünü, bütün ümidi gençlerde olan Atatürk’e sunuyorum. Atatürk’ün 'Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.' ve 'Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.' sözlerini her yorulduğumda, her vazgeçmek istediğimde hatırlayacak ve onun izinde yürümeye burada, yol arkadaşlarım önünde and içiyorum. Söz veriyorum.
Ahmet Başkanımıza çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Ahmet Başkanımızın da söylediği gibi, sonuç ne olursa olsun Milas’ta kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Partimiz Türkiye genelinde de birinci parti olacak. Bunu mutlaka, birlikte başaracağız.”

Milas Belediye Başkanı Topuz: “CHP’nin Mirasını Sonuna Kadar Koruyacağız”
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, partimizi iki yıl temsil etmek ve çalışmak üzere aday olan isimleri tebrik ederek başarılar diledi. Topuz, CHP’nin 102 yıl sonra dimdik ayakta olduğunu belirterek, partinin bitmesinin söz konusu olmadığını söyleyerek, “Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, kızıyla hep beraber mirası ihanet etmeden sonuna kadar koruma ve kollama görevi bizimdir” dedi.
31 Mart seçimlerinden sonra Türkiye’de birinci parti olamamaları nedeniyle iktidardaki AKP’nin korktuğunu ve yasaları ile yargıyı kullanarak kurum ve kuruluşları dizayn etmeye çalıştığını ifade eden Topuz, “Her kuruluşu dizayn edebilirsin ama Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir güç tarafından dizayn edilemez ve bu fırsat kimseye verilmeyecek.” dedi.
Topuz, gençlik yıllarında çok bedel ödediğini anlatarak, “Adalet Partisi milletvekilleri tarafından duvara yazı yazdığımız için karakolda sabahlara kadar dövdürüldük. Ama düşüncelerimizden vazgeçmedik; aksine daha da ateşlendik” dedi.
Topuz, yağmurlu ve soğuk havalarda parti toplantıları için dışarıda beklemek zorunda kaldıklarını ve Bafa yolundaki Karacabel Tüneli’ne “Umudumuz Ecevit’tir” yazısını yazanlardan biri olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Ahmet Kılbey ve Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, el ele tutuşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık