CHP Milas’tan Adalet ve Dayanışma Mesajı: “BU SADECE BİR DAVA DEĞİL”
CHP Milas İlçe Örgütü, 30 Haziran 2025 Pazartesi günü görülmesi planlanan mutlak butlan davası öncesinde partilileri ve yurttaşları dayanışmaya davet etti. Yapılan çağrının ardından çok sayıda partili, CHP Milas İlçe Başkanlığı binasında bir araya geldi.

Toplantıya, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
Dava öncesinde kamuoyuna açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, sürecin yalnızca CHP’yi değil, halkın iradesini ve demokratik hukuk düzenini hedef aldığını belirterek, “Bu dava sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne açılmamıştır; aynı zamanda demokrasimize, hukuka ve milletimizin seçme hakkına yöneltilmiş bir saldırıdır” dedi.
“GÜNDEM DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ, HALK HER ŞEYİN FARKINDA!”
Davanın eylül ayına ertelendiğini duyuran Çetinkaya, destek vermek üzere ilçe binasında toplanan herkese teşekkür etti. Çetinkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu sadece bir dava değil; halkın iradesine, partimizin demokratik hukuk düzeni içindeki varlığına ve ortak geleceğimize yönelik açık bir müdahaledir. CHP’yi yargı eliyle siyasetten tasfiye etmeye çalışıyorlar. Ama biz buradayız. Susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni mahkeme salonlarında yargılatmayacağız. Hukuka aykırı olarak devam eden duruşmada mahkeme yetkisizlik karar ile dosyayı kapatması gerekirken duruşmayı 8 Eylül’e erteledi.
Ne yaparsanız yapın halkımızla birlikte halkın iktidarını kuracağız…
Cennet vatanımızda işçi, memur, üretici, çiftçi zor durumda iken, çocuklarına bakamadıkları için canına kıyan birçok yoksul vatandaşımız varken bir avuç zengin olsun diye gündem değiştirmeye çalışıyorsunuz.
Halkımız bunu görüyor ve diyor ki, sandığı Önümüze Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İMAMOĞLU’nu yanımızda istiyoruz… Halkın sesine, milletin iradesine sırtınızı dönemezsiniz, çünkü MİLLET BÜYÜKTÜR…
Emin olun kıymetli yurttaşlarımız Hep birlikte kazanacağız, hep birlikte başaracağız…
KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA, YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ..”
Partililer ve yurttaşlar, yapılan açıklamanın ardından birlik ve dayanışma mesajları vererek binadan ayrıldı.





