CHP’li Erbay: Bir milim eğilmeyeceğiz, halka diz çöktürmeyeceğiz, Özgür Özel’i yedirmeyeceğiz

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay,CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’e açılan davalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP’li Erbay: Bir milim eğilmeyeceğiz, halka diz çöktürmeyeceğiz, Özgür Özel’i yedirmeyeceğiz

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel hakkında dava açmasınatepki gösteren Erbay, “Ne olursa olsun susmayacağız, bu tek adam rejimine boyun eğmeyeceğiz. Biz dünyanın en büyük emperyalist güçleri karşısında bir milim dahi geri adım atmayan, cepheden cepheye kan, can ve irfanla bu toprakları savunan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin Milletvekilleriyiz. Bir milim bile eğilmeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki biz bir milim eğilirsek bu halka diz çöktürecekler.” dedi.

Bütçe görüşmeleri sırasında TBMM’de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasında yaşanan tartışma sonrasında AKP Genel Başkanı’nın hem yargıya hem de Akar’a talimat verdiğini söyleyen CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Bu davaların asıl amacı halkı sindirmek ve korkutmaktır. Toplumu suskunluk sarmalı içinde boğmak, ülke uçuruma sürüklenirken saraydakiler saltanatlarını rahat rahat sürdürsünler diye halka gözdağı vermektir. Bunun önündeki en büyük engel CHP’dir. Eğer Özgür Özel’i ya da herhangi bir CHP Milletvekilini bir milim eğdirirlerse halka diz çöktürebileceklerini biliyorlar. Bütün gayretleri bunun içindir. Ama yanılıyorlar. Biz dünyanın en büyük emperyalist güçleri karşısında bir milim dahi geri adım atmayan, cepheden cepheye kan, can ve irfanla bu toprakları savunan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin Milletvekilleriyiz. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, asla bize baş eğdiremeyecekler. Bu ülkedeki umudu asla yok edemeyecekler.” şeklinde konuştu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hangi konularda dava açılacağını dahi belirterek Akar’a dava açma talimatı vermektedir diyen Erbay, “Bir bakıyorsunuz Sayın Erdoğan çıkmış ‘önce tazminat davası açılacak sonra da ceza davası açılacak’ diyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir durumla karşılaşılamaz. Hukukun üstünlüğü ayaklar altına alındı, bağımsız ve tarafsız yargı ortadan kaldırıldı şimdi de hangi davanın ne zaman, nasıl ve kim tarafından kime açılacağına dahi karar verme gayretinde tek adam.” ifadelerini kullanarak şunları söyledi; “Bütçe görüşmeleri sırasında milyonlarca insanın oyunu alarak seçilmiş bir milletvekili, atanmış bir Bakan’a milletin parasının hesabını soruyor. Ama gelin görün ki bu eski asker yeni bakan kendini hala komutan, karşısındakileri de emir eri sanıyor ve milletin temsilcisi Milletvekillerini fırçalamaya çalışıyor. Her şeyden önce Akar şunu bilecek ki artık üstünde üniforma yok ve siyasete girdi. Herkes tarafından eleştirileceksin. Eğer bu durum hoşuna gitmiyorsa gidip evinde oturacaksın. Demokrasi tartışma ve eleştirme yöntemiyle halk için en doğrusunu ortaya koyma biçimidir. Bunu kabul edeceksiniz.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık