Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’Lİ GİRGİN; BAKANLIKTAN GELEN CEVAP TATMİN ETMEDİ

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Menteşe’de yer alan ve Denizli, İzmir, Aydın ve Antalya gibi önemli turizm ve ticaret merkezleri birbirine bağlayan fakat gelinen nokta itibariyle yaşanan yoğunluğu taşıyamaz hale gelen Menteşe Akıllı Kavşağını, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşımıştı.

CHP’Lİ GİRGİN; BAKANLIKTAN GELEN CEVAP TATMİN ETMEDİ

CHP’li Girgin, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a verdiği yazılı soru önergesiyle; öğrenci yerleşkesi, üniversite hastanesi ve turizm ana ulaşım yollarının ortasında bulunması nedeniyle oluşan yoğunluğun giderilmesi için katlı kavşak yapılması yönünde talepte bulunmuştu.
CEVAP TATMİN ETMEDİ
Bakanlıktan 16 Ekim’de gelen yanıtta; ‘’Aydın Muğla İl sınırı Marmaris Köyceğiz Devlet yolu ayrımı yolunun kale ayrımında yer alan kavşak modern dönel tip olarak önceki yıllarda projelendirilmiş ve imalatı tamamlanmıştır. Kavşak tipi bölgenin kentsel dokusuna uyum sağlaması trafik kompozisyonu ve trafik güvenliği gibi tasarım kriterleri dikkate alınarak oluşturulmuştur.
Söz konusu bölgedeki imar planında toplayıcı yollar bulunmaktadır. Kentsel trafik ile beraber bisiklet trafiğinin bahse konu toplayıcı yollardan sağlanması gerekmektedir.
Öte yandan Aydın Muğla İl sınırı Marmaris Köyceğiz devlet yolu ayrımı yolunda 2018 yılı YOGT ( Yıllık ortalama Günlük Trafik) verilerine göre; Kavşaktan Aydın yönü 16. 471 araç/gün, Gökova - Marmaris yönü 21.054 araç/gün, Muğla - Kale yönü 6.712 araç/gündür.’’ Denmektedir.
KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ
Bakanlıktan gelen yanıt ise ne yazık ki CHP’li Girgin’i tatmin etmedi. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin; ‘’Bizim sorduğumuz sorular açık, biz soru önergemizin özünde diyoruz ki; Muğla’nın merkezinde bir kör düğüm haine gelen bu sorunu çözecek misiniz çözmeyecek misiniz? Fakat bakanlık ne yazık ki sorularımıza cevap vermek yerine bize kavşağın nasıl oluşturulduğunu ve kavşaktan kaç araç geçtiğinin bilgisini veriyor. Ama özellikle günün belli saatlerinde felç olan trafiğe çözüm bulmak için gerekli olan katlı kavşağın yapılıp yapılmayacağı sorusuna ne yazık ki bir cevap vermiyor. Ben Bakanlıkça verilen cevabı kamuoyuyla paylaşıyor, konunun takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis