CHP’li Özcan: “Bu yurttaşlar bizim ülkemizin yurttaşları değil midir?”

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Koronavirüs salgını dolayısıyla belediyelerin dar gelirli vatandaşlara yönelik başlattığı yardım kampanyalarının bakanlıkça engellenmesine tepki gösterdi.

CHP’li Özcan: “Bu yurttaşlar bizim ülkemizin yurttaşları değil midir?”

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, belediyelerin başlattığı yardım kampanyalarının engellenmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Milletvekili Suat Özcan, belediyelerin bağış toplama konusuna dair şu ifadeleri kullandı: “Afet dönemlerinde yardımlaşma, sadece bizde değil dünyada da başlıca yöntemlerden biridir. Elbette toplumsal dayanışma duygusunu güçlü tutmak gerekir. Ancak yaşadığımız günler, afet ortamından farklı, devletin devlet olduğunu, kurumların ayakta olduğunu göstermesi gereken günlerdir.”
 
‘Birbirinize yardım edin, devlete yardım edin’. Ülkemizin ve devletimizin en önemli
kurumlarından biri olan belediyelere de ‘Sen yardım toplayamazsın, ben toplayacağım.’ diyorsun. Belediyelerin yardımı paylaşacağı yurttaşlar, bizim ülkemizin yurttaşları değil midir? Zaten koronavirüs salgını nedeniyle de daha kötüye giden ekonomi, belediye gelirlerini bu süreçte zorlayacaktır. Vatandaşlarımızın vergilerini ödeyemez durumda olması... Belediyelere iktidardan, Hükûmetten bütçeden ödenek ve borç erteleme gerekirken siz ne diyorsunuz? "Sen yardım toplayamazsın."

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık