CHP’li Özcan’dan kanun teklifi

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, zincir işletmelerin vergilerini firmalarının merkezlerinin bulunduğu yerde değil ticari faaliyet gerçekleştirdiği bölgede vermesi istemiyle TBMM’ye kanun teklifi verdi.

CHP’li Özcan’dan kanun teklifi
  • 06 November 2019, Wednesday 17:42

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair kanun teklifini TBMM’ye sundu. Özcan, kanun teklifinin gerekçesini ise “Türkiye’de perakende marketler zincirleri başta olmak üzere birçok zincir işletme (Otel, Hastane, Restoran, Giyim Mağazaları, Petrol İstasyonları vb.) vergilerini ticari faaliyet gerçekleştirdiği bölgede değil firmalarının merkezlerinin bulunduğu bölgeye ödemektedir. Bu durum ekonomik hareketliliğin olduğu bölge için iki açıdan dezavantaj yaratmaktadır” dedi.
“İlk sorun faaliyetin gösterildiği şehir ticari faaliyetten dolayı vergi toplayamazken, ikinci olarak bölgedeki esnaf haksız rekabetten ötürü mağdur olmaktadır.” İfadelerini kullanan Özcan, “Bu bağlamda firmaların ticari faaliyet yürüttükleri yerde vergi mükellefi olmaları, sağladıkları gelirler ile bulundukları şehri kalkındırmaları önemli bir katma değer oluşturacaktır. Bu kanunda yapılacak değişiklik ile toplanan vergiler ile o kentin vatandaşlarına nitelikli hizmet sağlanması amaçlanmaktadır.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık