Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP'nin gündemi Barış Pınarı

CHP Milas İlçe Örgütü’nün bu haftaki Salı toplantısına katılan eski milletvekilleri Cumhur Yaka ve Fevzi Topuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin operasyondaki haklılığını dünyaya anlatamadığını, yalnız bırakıldığı algısı yaratıldığını öne sürdüler.

CHP'nin gündemi Barış Pınarı
  • 16 October 2019, Wednesday 17:29

Milas Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Merkezi’nde gerçekleştirilen geleneksel Salı toplantısına bu hafta, eski milletvekilleri Cumhur Yaka ve Fevzi Topuz’un yanı sıra CHP Muğla İl Başkan Yardımcısı Uzay Kocabaş, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Bekir Perçin, İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve CHP’li belediye meclis üyelerinden bazıları ve partililer katıldılar. 
Barış Pınarı Harekatı’nı değerlendiren eski milletvekili Cumhur Yaka, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Harekat başladıktan hemen sonra vatandaşları kendi partisine katılmaya çağırmasının, Harekat’ın siyasi bir operasyon olduğunu gösterdiğini kaydetti. Yaka, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“Operasyonun yarını belli değil”
“Türkiye Cumhuriyeti, operasyon haklılığını dünyaya anlatamamıştır. Operasyondan önce Arap Birliği, Avrupa Birliği ve NATO nezdinde haklılığını kabul ettirerek girseydi, böyle olmazdı. İlerisi düşünülmeden, yolu çizilmeden yapılan operasyonun yarını belli değil. Yarınını ABD belirleyecek. En büyük temennim; Mehmetçiğin zarar görmeden yurda dönmesidir.”
Fevzi Topuz da AKP Hükümetinin Savunma Bakanı’nın siyasi partilerin üst düzey organlarıyla görüşmeye başladığını belirterek, “Bunu harekattan önce yapmalıydı”  dedi. Topuz şunları söyledi:
“Güneydoğu’muzdaki operasyonda, ülkemiz açısından, dünya devletlerince yalnız bırakılma algısı yaratılmak isteniyor. Düne kadar ‘Dostuz’ diyenler, şimdi Türkiye’yi kınıyor. Mevcut hükümetin bunlarla irtibatı demek ki zayıf. Suriye anayasasını hazırlayan Rusya, düne kadar Suriye ile kol kolaydı. Şimdi niye Türkiye’yi kınıyor? Bunlar kafamızda soru işareti bırakıyor… Hem ülkemizin darboğaza girmemesi hem de Mehmetçiğin ve sivillerin zarar görmeden operasyonun tamamlanmasını temenni ediyorum.”
Toplantıda İlçe Başkanı Göktepe, AKP’nin bölünme sürecine girdiğini dile getirirken, İl Başkan Yardımcısı Kocabaş da kongre sürecine girildiğini anımsattı ve; “Yarın tüm ilçe başkanları ile toplantımız var. Tabanımızı biraz daha harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. Ön seçimden yanayız. İl ve ilçedeki durumu genel merkeze duyuracağız” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık