Çiftçilerle organik zeytin toplantısı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Organik Tarım Birimi, Milas’ın Ekindere Mahallesi’nde, "Organik Tarımda Zeytin Yetiştiriciliği" konulu çiftçi toplantısı düzenledi.

Çiftçilerle organik zeytin toplantısı

Ekindere Mahallesi Muhtarlığınca düzenlenen ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Organik Tarım Birimi tarafından gerçekleştirilen toplantıda, "Organik tarımın ilkeleri, kaliteli ve sağlıklı  ürün, faydalı organizmaların korunması, ilaçların çevrede (toprak, su ve hava) yarattığı olumsuzlukların en aza indirilmesi temaları işlendi.
Toplantı ve eğitimde ayrıca; organik zeytin yetiştiriciliğinde bitki besleme, hastalık ve zararlılar ile mücadele, hasat ve ambalajlama konularına değinildi.
Toplantının ardından Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından zeytin bahçelerinde yapılan gezilerde tespit edilen hususlar çiftçiler ile paylaşıldı. Özellikle, zeytin sineği, zeytin güvesi ve zeytin fidan tırtılı zararlılarının ekonomik olarak zarar oluşturduğu ve bu zararlılar ile nasıl mücadele edileceği hususları anlatıldı. Muğla’daki zeytin yetiştiriciliğinde sıkça görülen ve zarar oluşturan; Verticillium Solgunluğu, Dal Kanseri, Halkalı Leke gibi hastalıklar tanıtılarak mücadele programları hakkında detaylı bilgi verildi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık