CHP’Lİ ALBAN’DAN BAKAN ERSOY’A AĞIR SÖZLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2020 yılı Bütçe görüşmeleri, Plan Bütçe Komisyonu’nda devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görüşmeleri sırasında CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’dan, Bakan Ersoy’a ağır eleştir geldi. Alban, “Muğla halkı Türkiye'nin akciğeri olan Muğla'yı sizden ve sizin şirketlerinizden korumaya devam edecektir” dedi. 

CHP’Lİ ALBAN’DAN BAKAN ERSOY’A AĞIR SÖZLER

Bakanlık bütçesi hakkında Turizm Komisyonu üyesi olarak söz alan Alban, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, Bodrum Adalıyalı’da bulunan arazisiyle ilgili birçok kez soru önergesi verdiğini, bu önergelerde “Bodrum Adalıyalı’ya otel yapacak mısınız?” sorusuna net olarak yanıt alamadığını söyledi. 

CHP’li Alban, “Birkaç kez Sayın Bakanımıza Muğla ilimizle ilgili yazılı sorular sormamıza rağmen, bir türlü cevap alamadık. Şimdi, burada sormak istiyorum tekrar. Dünyaca ünlü Halikarnas Balıkçısı'nın yani Cevat Şakir'in mavi yolculuğu başlattığı Gökova'dan Bodrum'a bu yolda önümüze gelen Kissebükü civarında Adalıyalı'da bulunan bir koyun 92 dönümünü satın alarak 25 dönümünü Ersoy Otelcilik AŞ’ye tahsis ettirerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığından da imar açtırarak buraya otel yapacak mısınız? Yoksa burada balığın dalarak dahi avlanmaya yasak olduğu, olta balıkçılığının dahi yapılmadığı, insanın bakmaya kıyamadığı yere otel yapacak mısınız?” diye konuştu. 

MUĞLA’DAN ELİNİZİ ÇEKİN
Geçtiğimiz 21 Ekim’de Bodrum Torba’nın da içinde bulunduğu yerlerin turizm alanı ilan edildiğini hatırlatan Alban, bu düzenlemenin de Bakan Ersoy’un Voyage Otelleri için yapıldığını öne sürdü. Alban, koruma altına alınan yerlerin aslında bakanının şirketlerinden korunması gerektiğini belirterek, “Sayın Bakanım, ne yazık ki üzülerek söylüyorum, Muğla halkı da Bodrum'u ve Muğla'yı sizden ve sizin şirketlerinizden korumaya çalışıyor. Muğla'nın talan edilmesinden, yağmalanmasından, şirketlerinize peşkeş çekilmesinden uzak durulmasını öneriyoruz” dedi. 
TÜCCAR MANTIĞI İLE BAKANLIK YAPILMAZ
“Bakan mantığıyla ülkenin yönetilmesini beklerken oysa bir tüccar mantığıyla, bir iş adamı mantığıyla Muğla talan ediliyor, yağmalanıyor” diyen Alban, “Muğla halkı her zaman çevresini, doğasını koruyan, kollayan, seven, nefes alınabilen ve Türkiye'nin akciğeri olan Muğla'yı sizden ve sizin şirketlerinizden korumaya devam edecektir” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık