Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Çınartaş işçilerinin “işe geri dönme direnişi” 13. gününde..

​​​​​​​DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, Çınartaş işyerindeki TIR şoförlerinden oluşan üyelerinin, kanunsuz olarak işten çıkarıldıkları gerekçesiyle başlattıkları direnişin 13. Gününde olduklarını belirterek, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Çınartaş işçilerinin “işe geri dönme direnişi” 13. gününde..

“Muğla Milas’ta Kömürcüoğlu Grubun işletmelerinden Çınartaş Endüstri Mineral Enerji İnş. Taah. Taş. Hafriyat Gıda Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş’de çalışan işçiler sendikamızda örgütlenmişlerdir. Sendikamız toplu iş sözleşmesi için gerekli yasal çoğunluğu sağlayıp 21.05.2020 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yetki tespiti için başvuru yapmıştır.

İşçiler, çalışma koşullarının 4857 Sayılı İş Kanunu, yönetmeliklere, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasına uygun olarak gerekli önlemlerin alınmasını, düzenlemelerin yapılmasını işverenden talep etmişlerdir. İşveren temsilcileri de işçilere “çalışırsanız bu koşullarda çalışırsınız, çalışmazsanız da siz bilirsiniz” demiştir. İşçiler de işverenin uymak zorunda olduğu kurallara uymayan, gerekli önlemleri almayan işyerinde 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasına göre çalışmama haklarını işyeri önünde mücadeleye, direnişe başlamışlardır.

Üyemiz işçiler “işten çıkarma yasağının” bulunduğu bu dönemde işverenin bu yasa, hak, hukuk tanımaz tutumu karşısında Milas Cumhuriyet Savcılığına ve İş-Kur Müdürlüğüne sendikamız avukatı Tacettin Çolak’la birlikte gerekli başvurular yapılmıştır.

17 Mayıs gününden itibaren sendikamız üyeleri işçiler işyeri önünde direnişe, mücadeleye devam etmektedir. Sendikamız Genel Başkanı ve CHP Milletvekili Süleyman Girgin işverenle birkaç kez telefonla görüşme yapmıştır. Ancak görüşmelerden bir sonuç alınamamıştır.                                                                                                       İşveren, sendikamız üyeleri işçileri dün (28.05.2020) önce noter kanalı ile 4857 Sayılı İş Kanununun 25/2. Fıkrasına göre tazminatsız olarak işten çıkarma ile ilgili noter kanalı ile ihtarname göndermiş daha sonra SGK’na çıkışları bildirilmiştir.

İşten çıkarılan sendikamız üyeleri ile işe iade davaları ile ilgili yasal süreç, avukatımız Tacettin Çolak tarafından bugün (29.05.2020) başlatılmıştır.

2 Haziran Salı günü  Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Genel Sekreter Erdal Kopal, Av. Tacettin Çolak ve 656 günden beri direnen Muğla Tüvtük Direnişçilerinin de katılacağı işyeri önünde saat 11:00 de kitlesel bir basın açıklaması yapılacaktır. Basın açıklamasına yazılı-görsel basın, halk örgütleri, sendikalar ve halkımız davetlidir.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis