“CKD olarak buna izin vermeyeceğiz!”

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

“CKD olarak buna izin vermeyeceğiz!”

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman, 25 Temmuz’da hükümet tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kuruluna sunulan Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda Değişiklik Tasarısı ile “müftülere nikâh kıyma yetkisi” verilmek istenmesini sert bir dille eleştirerek; “Tasarı gerekçesi olarak ileri sürülen gerekçelere amiyane tabirle ‘kargalar bile güler’. Medeni Kanun ile belediyelere verilen resmi nikâh kıyma hizmetinde bugüne değin hiçbir yetersizlik söz konusu olmamıştır” dedi.

 

“Tasarının derhal geri

çekilmesini talep ediyor

ve bu tasarıyı kabul

edilemez buluyoruz”

CKD Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman’ın, Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şubesi tarafından gazetemize iletilen açıklaması şöyle:

CKD olarak 25 Temmuz’da iktidar partisi tarafından TBMM’ye sunulan ve müftülüklere nikâh kıyma yetkisi veren “Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda Değişiklik Tasarısı”nın derhal geri çekilmesini talep ediyor ve bu tasarıyı kabul edilemez buluyoruz.

Tasarı, yürürlükteki Medeni Kanuna ve Anayasamıza aykırıdır. Laik cumhuriyet rejimini ortadan kaldırmaya yönelik planlı girişimlerden biridir. Tasarı gerekçesi olarak ileri sürülen gerekçelere amiyane tabirle “kargalar bile güler”.

Medeni Kanun ile belediyelere verilen resmi nikâh kıyma hizmetinde bugüne değin hiçbir yetersizlik söz konusu olmamıştır. Ülkemizde resmi nikâhtan sonra isteyen herkes inancına göre dini nikâh da yapabilmektedir. Bu şartlarda tasarının haklı hiçbir gerekçesi yoktur. Gizli amacın Cumhuriyet rejimini yıkmak olduğu açıkça görülmektedir. CKD olarak buna izin vermeyeceğiz.

Atatürk’ün kurduğu ve hepimizin yaşatmakla yükümlü olduğumuz laik cumhuriyet rejiminin yıkılmasına, kadına yönelik ayrımcılığa, kadın ve çocuk hakları ihlaline mer’i yasalarımız ve Anayasamızın yok sayılmasına seyirci kalmayacağımızı, tüm yasal ve demokratik direnme haklarımızı kullanacağımızı ilan ediyoruz.

Laik cumhuriyetten, kadın ve çocuk haklarından yana olan tüm vatandaşlarımızı da birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık