Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

​​​​​​​ÇÖLLÜOĞLU HANI’NDA TADİLAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği Birim Sorumlusu İsmail Ernur Öztekin ve İnsula Mimarlık yetkilisi Gökhan Sarıkavak ile birlikte Çöllüoğlu Hanı’nda başlayan tadilat çalışmalarını yerinde inceledi.

​​​​​​​ÇÖLLÜOĞLU HANI’NDA TADİLAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
  • 30 November 2022, Wednesday 15:50

ÇÖLLÜOĞLU HANI İÇİN SON 45 GÜN

Çöllüoğlu Hanı’nda başlayan çalışmalar hakkında genel bir bilgilendirme yapan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği Birim Sorumlusu İsmail Ernur Öztekin, “Tadilat projemiz şu anda başlamış durumda. Kırk beş günlük bir iş programımız var. Bu program kapsamında avluda yağmur suyu ile ilgili bir drenaj sistemi çalışmamız olacak. Müze Müdürlüğümüz denetiminde, kazı çalışmalarıyla drenaj sistemini oturtacağız. Ardından alt katta cam mekânlarla bir restoran bölümü yapacağız. Üst katımızda ise müze bölümümüzü oluşturmak için altı tane farklı kapıyı birleştirerek mekansal genişleme yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

Alanda başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, iş süresi kırk beş gün olmasına rağmen yılsonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını söyleyerek yüklenici firmaya teşekkür etti.

“ALT KATTAKİ RESTORAN GÜZEL BİR BULUŞMA ALANI OLACAK”…

Çöllüoğlu Hanı’nı daha işlevli hale getirmek ve kurul kararıyla Kent Belleği Projesi onaylandığı için müze alanına uygun hale getirmek adına bir dizi çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Tokat; “Çöllüoğlu Hanı’mızda yaklaşık iki yüz seksen bin lira artı KDV'ye mal olacak bir çalışma yapılmaktadır. Mekanda drenaj sistemi de oluşturulacak. Yine gezici ve geçici unsurlarla burada bitkisel ilaveler de yapılacak.

Çalışmamızın bitmesiyle birlikte ilk önce birinci kattaki ticari unsurları hemen değerlendirmeyi düşünüyoruz. Alt katta bizim için en önemli alan restoran bölümümüz.  Burada camekânlı bölümler oluşturulacak. Arasta’mızın merkezinde güzel bir buluşma ve çekim merkezi oluşturmak niyetindeyiz. Milas'ın gastronomik potansiyeline de katkı yapmayı düşünüyoruz. Gastronomi alanında kültürel ve turistik bir bölüm tasarladık. Umuyorum faaliyete geçtiğinde sadece Milas için değil dışarıdan gelen herkes için özel bir yer olacak.” dedi.

ÜST KATTA ‘KENT BELLEĞİ MÜZESİ’ OLACAK

Çöllüoğlu Hanı’nın ikinci katında oluşturulacak Kent Belleği Müzesi ile ilgili de detaylı bilgilendirme yapan Başkan Tokat, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bizim çok önem verdiğimiz diğer bir husus ise ikinci katta oluşturacağımız Kent Belleği Müzesi. Kent belleği kentimizin kültürel birikimi, bunun toplu hale getirilmesi ve misafirlerimize ve gelecek nesillere aktarılması açısından çok önem verdiğimiz bir çalışma. Kurula sunduğumuz proje çerçevesinde odaların küçük olması sebebiyle kent belleği oluşturacağımız altı odanın birleşmesi, araya kapı açılması ve böylece kent belleğine daha uygun hale getirilmesi söz konusudur.

Ben buradan yüklenicimize hem teşekkür ediyor, hem de kolay gelsin diyorum. Gösterdiğiniz bu gayret ve hassasiyet için de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.”

BAŞKAN TOKAT’TAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI…

Çöllüoğlu Hanı’nın ikinci katında oluşturulacak Kent Belleği Müzesi ile ilgili vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Tokat, “Arastamızın en önemli merkezi ve kalbi durumundaki Çöllüoğlu Hanı’nı işlevli hale getirmek bizim açımızdan, hepimiz açısından çok önemli. Tamamlandığında halkımızın buraya gerekli ilgiyi göstereceğine yürekten inanıyorum. Üst katta oluşturacağımız kent belleği müzemize halkımızın ellerindeki geçmişe ait fotoğraflar, objeler, eşyalar ve kültürümüzü yansıtan değerli varlıklarla katkıda bulunmalarını istiyoruz. Kent belleğinin daha zengin olması ve kültürümüzü daha iyi yansıtabilmesi açısından halkımızın bize destek vermesi gerekiyor.” dedi.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis