Dilencilikle mücadelede farkındalık çalışması

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Dilencilikle mücadelede farkındalık çalışması

Milas Belediyesi, halkın dini duygularını istismar ederek, haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik denetimlerini artırdı.

Kent merkezinde çoğunluğunu kadınların oluşturduğu dilencilere karşı Milas Belediyesi Zabıta ekipleri yaptığı rutin denetimlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri de değerlendirerek dilencilere yönelik düzenlendiği çalışmaları yoğunlaştırdı.

Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ayrıca, kentin çeşitli yerlerine astığı uyarı tabelaları ile vatandaşların dilencilere para vermemeleri konusunda bilinç oluşturmaya çalışıyor.

“Dilencilere verilen her kuruş, dilenciliği arttırmaktadır. Dilencilikle mücadele etmek için para vermek yerine yardım kuruluşlarına yönlendirelim” yazılı tabelaları kavşak ve halkın yoğun olarak kullandığı cadde ve yollara monte eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu yöntem ile vatandaşlar üzerinde duygu istismarını önleme amaçlı farkındalık yaratıp kentteki dilencilik olayının önüne geçmeyi hedefliyor.

 

“Dilencilere Para Vermeyin!”

Yasalar çerçevesinde dilencilere sadece 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 33. maddesi gereğince yasal işlemler gerçekleştirip şehir dışına çıkarabildiklerini belirten Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların dilencilere merhamet gösterip para vermemeleri istedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık