Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in, Milas İlçe Müftüsü hakkında yorumu: “Böyle bir müftü, müftülük sıfatını kaybetmiştir”

ÖNDER Haber - Diyanet İşleri Başkanı Prof

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in, Milas İlçe Müftüsü hakkında yorumu: “Böyle bir müftü, müftülük sıfatını kaybetmiştir”
ÖNDER Haber - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ülkemiz gündemiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu… İlçemizde Yaz Kuran Kursları kapsamında açılan Badminton kurslarına da değinen Görmez, “Yetişkinlerin, mihrabın önünde file kurarak, oyun oynamaları, onu da haber ajanslarını çağırıp kaydetmeleri, haber ajanslarının kayıtlarını da İngilizce'ye, Arapça'ya çevirip bütün dünyaya servis etmeleri doğrusu beni son derece üzmüştür” dedi… Geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarını hatırlatan Görmez, “Amacımız, yazın binlerce çocuğumuz o tatil hakkını camide Kur'an-ı Kerim öğrenerek, Peygamberimizi öğrenerek, dinini öğrenerek geçiriyor, bu vakit onların tatil vakitleri. Bizim Diyanet olarak da bu konuda hassas olmamız lazım. O çocuklarımız 2 saat orada derslerini aldıktan sonra belki caminin yanı başında, belki oraya yakın bir spor alanında spor yapabilsinler. Oyun alanları varsa, o oyun alanlarını kullanabilsinler diye bir protokol imzaladık” dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün spor malzemelerini camiye getirdiğine dikkat çeken Görmez, "Milas Ulu Camii'nde mihrabın önünde fileler kuruluyor. Yetişkinlerin mihrabın önünde file kurarak, oyun oynamaları, onu da haber ajanslarını çağırıp kaydetmeleri, haber ajanslarının kayıtlarını da İngilizce’ye, Arapça’ya çevirip bütün dünyaya servis etmeleri, doğrusu beni son derece üzmüştür. Soruşturmada ilk gelen bilgiler bunun bir tertip olması. Bu bizi daha çok üzüyor. Camiye gelen çocuğun muhayyilesinde kötü bir iz bırakacak hiçbir davranışın, hiçbir din adamından, hiçbir cemaatten sadır olmaması lazım. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda o sahneyi mihrapta izleyen bir müftü olamaz. Böyle bir müftü, müftülük sıfatını kaybetmiştir benim nazarımda. Yetişkin iki hanımefendinin çocukların önünde fileyi kurarak oyun oynamasını ve bunun da kameralara çekilerek bütün dünyaya servis edilmesine izin veren bir müftü, belki bir memur olabilir ama müftülük sıfatını kaybetmiştir” dedi.
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık