DÜĞÜNLERDE HAVAİ FİŞEK ATILMASI YASAKLANDI BELEDİYENİN TEŞKİLAT YAPISI DEĞİŞİYOR. 24 MÜDÜRLÜK OLDU..

Milas Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısı Cuma saat 10:00’da Belediye Toplantı Salonu’nda yapıldı. 17 asıl 1 ek gündem maddesiyle toplanan Belediye Meclisi’nin gündeminde önemli konular vardı.

DÜĞÜNLERDE HAVAİ FİŞEK ATILMASI YASAKLANDI  BELEDİYENİN TEŞKİLAT YAPISI DEĞİŞİYOR. 24 MÜDÜRLÜK OLDU..

Bunlardan ilki, merkezi İzmir’de bulunan Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na Milas Belediyesi’nin de üye olması ve belediyede çalışan işçilerin bağlı bulundukları sendika ile yapılacak Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Milas Bellediyesini temsilen bu sendikaya yetki verilmesi ve yetki belgesinin Belediye Başkanlığınca düzenlenmesi talebiydi. Belediye Başkanı Muhammet Tokat, başında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bulunduğu sendikaya üye olmayı doğru bulduklarını, sosyal demokrat bellediyelerin bir çatı altında toplanmasını hedeflediklerini belirtti.

AKP Grup Sözcüsü Hürol Önder, buna itiraz ederek, “bir kentin ekonomik ve sosyal durumunu, işçilerin ihtiyaçlarını vb. en iyi bilebilecek kişinin belediye başkanı olacağını, ama işçileriyle toplu sözleşme yetkisini yeni kurulacak işveren sendikasına bırakmanın doğru olmayacağını, bu nedenle doğru görmediklerini” belilrtti. Başkan Tokat ise, bunda bir sakınca olmadığını, diğer birlikler, dernekler gibi bir oluşum olduğunu belirtti. Hürol Önder ise, sosyal demokrat bir belediyenin kendi işçilerine daha iyi koşullar sunmasını hedeflemesi gerektiğini, ama bu yetkisini bir üst sendika organına vererek, bu ilkeye ters davranmış olunacağını belirtti. Tokat ise, tam tersine, kendi anlayışlarıyla uyumlu bir Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na üye olmak istediklerini, değişen bir şey olmayacağını, ayrıca AKP’li belediyelerin de benzer kendi görüşlerine uygun yapılanmalar içinde olduklarını belirtti.

Daha sonra yapılan oylamada, AKP ve MHP’li üyelerin red oyuna karşılık, oy çokluğuyla Kabul edildi.

İkinci önemli gündem maddesi ise yine riyaset tarafından gündeme getirilen, ilçemiz sınırları içerisinde, özellikle yaz aylarında çeşitli tesis ve işletmelerce, düğün, nişan, kına gecesi gibi tören ve etkinlikler sırasında veya sokaklarda, gece geç saatlerde yapılan havai fişek gösterilerinin yarattığı gürültü kirliliği ve insan ve çevre sağlığını olumsuz yönte etkilemiş olduğundan, Milli gün ve Bayramlar ile Uluslararası Organizasyonlar (Festival vb.) dışında, hava fişek gösterilerinin tamamen yasaklanması talebi idi. Bu talep, Başkan Tokat’ın talebiyle, orman yangınlarına neden olabileceği gerekçesiyle “dilek fenerleri”ni de kapsayacak şekilde genişletilerek, meclisce oybirliğiyle Kabul edildi.

Bir önemli gündem maddesi de, daha önceki meclis toplantılarında kararlaştırıldığı üzere, İçkili Yerler Belirleme Komisyonu’nan hazırlanan raporunun görüşülmesi idi. Burada verilen bilgide, İlçe Jandarma Komutanlık sorumluluk bölgesindeki yerlerle ilgili İçkili Yer Bölgeleri’nin yeniden belirlendiği belirtildi ve bunlarla ilgili bilgi verildi. Ayrıca, bu yerler dışında yeni gelecek taleplerin de münferiden komisyonca değerlendirileceği belirtildi. Yeni İçkili Yerler haritası oybirliği ile Kabul edildi.

BELEDİYE’DE MÜDÜRLÜK SAYISI 24’E ÇIKTI

14. madde, hükümetin çıkardığı İmar Affı nedeniyle artan ihtiyacı karşılamak üzere, gerektiğinde işe alınacak 2 adet mimar, 3 adet mühendis ve 2 adet tekniker kadrosuna verilecek ücretlerin belirlenmesi ile ilgiliydi ve ücretler belirlenerek oybirliği ile Kabul edildi.

15 veğ 16. Maddeler, belediye ve bağlı kuruluşlarının kadro düzenlemeleri ile ilgiliydi.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye’nin teşkilat yapısında değişikliğe gideceklerini, bazı müdürlüklerin kaldırılacağını, bazılarının isimlerinin değişeceğini ve halen 22 müdürlükle yönetilen belediyenin, bundan böyle yeni oluşturulacak 2 müdürlükle birlikte, 24 müdürlükle yürütüleceğini belirterek, bunlarla ilgili atamalalrın, bu meclis sonrasında yapılacağını belirtti.

Buna göre, 4 müdürlük kaldırıldı.

Kaldırılan müdürlükler:

Strateji Geliştirme Müdürlüğü : Tuncay KARACA, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü: Bekir GÜNEY, Plan ve Proje Müdürlüğü: Bekir ÖNER, Yapı Kontrol Müdürlüğü: A.Münir GEÇGİL.

Norm Kadroda Bulunan Müdürlükler:

Yazı İşleri Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Müdürlüğü: Zeki ÇETİNKAYA

Mali Hizmetler Müdürlüğü: Tuncay KARACA

Fen İşleri Müdürlüğü: Okan KOBAN

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü: Yakup DÖNMEZ

Temizlik İşleri Müdürlüğü: Naciye DEMİRKOL

Zabıta Müdürlüğü: Süleyman KARATOPRAK

Özel Kalem Müdürlüğü: Salim TANIŞ

Teftiş Kurulu Müdürlüğü: Hüseyin AKTAŞ

 

Kurulan Müdürlükler:

İşletme ve İştirakler Müdürlüğü: Aşkım S. Yalçınkaya

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü: Tuncay TOPUZ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü: Yücel BEDEL

Park ve Bahçeler Müdürlüğü: Mustafa ÇOBAN

Destek Hizmetleri Müdürlüğü: Halil EROL

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü: Mustafa KOBAN

Sağlık İşleri Müdürlüğü: Cemal ÇELİKDEMİR

Muhtarlık İşleri Müdürlüğü: ?

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü: Ayhan SAMYÜREK

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü: ?

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü: ?

Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü: ?

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü: ?

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü: ?

Veteriner İşleri Müdürlüğü: ?

Bu tabloya göre, bazı müdürlükler kaldırılırken, bazı müdürlüklerin kapsama alanları değiştirildi ve buarada, şimdiye kadar olmayan bazı müdürlükler de kuruldu. Örneğin Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kırsal Hizmetler Maüdürlüğü, Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, yeni kurulan müdürlükler..

Başkanın, önümüzdeki günlerde hem yeni kurulan müdürlüklere atamalar yapması, bazı müdürlüklerde de görev değişikliğine gitmesi bekleniyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık