Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Eğitim Sen'den salgına karşı ortak mücadele çağrısı

​​​​​​​Eğitim Sen Muğla Şubesi Yönetim Kurulu tarafından MEB başta olmak üzere tüm kurumlar salgına karşı ortak mücadele için adım atmaya davet edildi.

Eğitim Sen'den salgına karşı ortak mücadele çağrısı

Bunun yanı sıra ülke genelinde tüm il ve ilçelerde “Eğitim İzleme Kurulları” oluşturulması tartışmaya açıldı. 
Yönetim kurulu adına açıklama yapan Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran; "Sendikamız salgının başından bu yana salgınla mücadelenin ancak ortak akıl, bilimsel çalışma ve toplumsal dayanışma ile mümkün olduğunu ifade etmektedir. Bu yaklaşımına uygun olarak da MEB başta olmak üzere tüm kurumları salgına karşı ortak mücadele için adım atmaya davet etmektedir. Tüm çabalarımıza rağmen henüz bu çağrılarımıza olumlu yanıt alamadığımızın ifade edilmesi gerekmektedir. Gelinen aşamada salgının boyutları ve okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla oluşabilecek risk dikkate alındığında sürecin ayrıntılı ve çok yönlü izlenmesi gerektiği açıktır." dedi.


Eğitim izleme kurulları oluşturuluyor


Savran; "Sendikamız bu gereksinimin karşılanması, eksikliklerin ve sorunların hızlı tespiti ve geçerli, uygulanabilir çözümlerin anlık olarak üretilebilmesi için mutlaka merkezi, il ve ilçe düzeylerinde “eğitim izleme kurulları” oluşturulması gerektiğini düşünmektedir. Söz konusu kurulların alanda bulunan tüm kesimlerin temsilcilerinden, bilim insanlarından ve sorumluluğu bulunan kamu kurumlarının temsilcilerinden oluşması gerekmektedir. Ancak son dönemde kamu yöneticileri tüm kamu kesimleri ile değil sadece kendilerine daha yakın olarak tanımlanan kesimlerle iletişim içerisinde olmayı tercih etmektedir. Toplumun tüm kesimlerine eşit uzaklıkta olması gereken kamu yöneticilerinin siyasi iktidar tarafından makbul görülen kesimlerle sadece ortak hareket etmesinde kamu yararı söz konusu değildir. Ayrıca bu durumun kabul edilmesi de mümkün değildir.  
Eğitim alanında yaşanan sorunların izlenmesi, kayıt altına alınması, çözüm için sorumlu kamu kurumlarının göreve çağrılması ve kimi çözümler için de il/ilçe düzeyinde inisiyatif geliştirilmesi artık bir zorunluluk hailine gelmiştir. Bu nedenle Eğitim Sen  Ankara’da merkezi olarak, ayrıca tüm illerde ve ilçelerde “Eğitim İzleme Kurulları” oluşturulmasını tartışmaya açma kararı almıştır” dedi.

En kısa sürede illerde ve ilçelerde kurulacak

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, “Eğitim İzleme Kurulları ile eğitim alanında yaşanan tüm eşitsizlikleri, sorunları ve mağduriyetleri kayıt altına alacağız. Kayıt altına aldığımız sorunların, nedenlerini ve sonuçlarını anlamaya çalışacağız. Çıkardığımız sonuçlar ve geliştirdiğimiz önerilerle yaşanan tüm sorunlara çözüm üretmeye çalışacağız. Sorunları çözmesi gereken tüm kamu kurumlarının görev ve sorumluklarını yerine getirmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Kısacası eğitim alanında sorun yaşayan tüm kesimlerin sesi olup, yanı başlarında olacağız. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur" diye konuştu.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis