Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

EKİZKÖY SAKİNLERİNDEN YARDIM ÇIĞLIĞI!..

Kömür rezervi nedeniyle tamamen boşaltılması planlanan ilçemize bağlı Ekizköy Mahallesi sakinleri, doğup-büyüdükleri köyü terk etmek istemediklerini dile getirerek, alınan karardan vazgeçilmesi için her kapıyı çalıyor. Mahalle sakinleri son olarak Milas Belediye Başkanından yardım istediler.

EKİZKÖY SAKİNLERİNDEN YARDIM ÇIĞLIĞI!..

Ekizköy mahalle sakinleri, geçtiğimiz Salı günü CHP Milas İlçe Örgütü’ne ait parti binasına gelerek, orada bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile görüştüler. Aynı zamanda bir hukukçu olan Başkan Tokat’tan ne yapmaları, nasıl davranmaları gerektiği konusunda görüş aldılar.

“Köyümüzü boşaltmak istemiyoruz”

Parti binasına gelen bir grup mahalle sakini, dededen-babadan kalma topraklarda doğup büyüdüklerini, burada yuva kurup kök saldıklarını ve yine bu topraklarda ölmek ve buraya gömülmek istediklerini belirterek; “Köyümüzü boşaltmak istemiyoruz. Her yerde unutulmaz anılarımız var. Ekmeğimizi bu topraklardan kazandık ve karnımızı doyurduk. Çocuklarımız da burada doğdular ve büyüyorlar. Kaç kuşak burada doğup büyümüş ve bu topraklara kök salmıştır. Şimdi bizlere burayı boşaltın diyorlar. Ortada herhangi can ve mal güvenliğini tehdit edecek bir durum yokken, sırf burası kömür rezervi için kullanılacak diye keyfi bir uygulama için boşaltmamız isteniyor. Bize göre hiçbir hukuki dayanağı yok. Adeta keyfi bir uygulama” diyerek, boşaltma talebine itiraz ederken, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da iç hukukun henüz tükenmediğini, ilgili her yere başvuruda bulunmalarını söyleyerek “Kesinlikle uzlaşmaya yanaşmayın” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Konuyu biliyor ve yakından takip ediyorum. Boşaltmanızı istemenin hukuki bir dayanağı olmadığı gibi ilgililerin çok detaylı bir çalışma yaptıklarını da düşünmüyorum. Kendilerine en uygun ve ekonomik olduğu için Ekizköy’ü seçtiler.

Geçmişte sizin mahalleden başka insanlar da gelip benimle görüşmüşlerdi. Onlara da uzlaşmaya gitmemelerini söylemiştim ancak birçoğu uzlaşmaya gitmiş. Böyle olunca örgütlenmeniz, örgütlü güç olarak mücadele etmeniz zorlaşıyor. Dolayısıyla sizlere de uzlaşmamanızı söylüyorum.

Öte yandan her türlü desteğe de hazır olduğumu, elimden geleni yapacağımı bilmenizi istiyorum. Çünkü keyfi olarak yapılan ve kamu yararı olmayan bu uygulamadan dolayı sizlerin mağdur olduğunu biliyorum. Zaten ilçe örgütümüz de konuyu meclis gündemine taşıma adına vekillerimizle irtibat halindeler” dedi.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis