Temmuz ayı belediye meclis görüşmeleri tamamlandı

Milas Belediye Meclisi toplantısı, her ay olduğu gibi yine Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

Temmuz ayı belediye meclis görüşmeleri tamamlandı

Belediye Başkanı Muhammet Tokat başkanlığında gerçekleşen toplantıya, 3 mazeretli üye dışında tüm meclis üyeleri katılırken, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe de meclis toplantısını izleyenler arasında yer aldı.

Başkan Tokat tarafından yapılan açılış ve yoklamanın ardından gündem maddesinin ilk sırasında yer alan, Milas Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından oluşturulan Satış Komisyonu’nda görev alacak bir asil, bir de yedek üyenin seçimi yapıldı. Başkan Tokat tarafından, aynı zamanda bütçe komisyonunda olmaları nedeniyle asil üyeliğe Cüneyt İlter, yedek üyeliğe de Murat Yazar teklif edilirken, AKP-MHP grubundan Hasan Çemrek ve Sinan Erbey önerildi. Yapılan oylama sonucu oy çokluğuyla asil üyeliğe Cüneyt İlter, yedek üyeliğe de Murat Yazar seçildiler.

Belediye meclisi daha sonra gündemdeki 9 ana madde ve bir de ek gündem maddesini görüşerek oybirliğiyle karara bağladı.

Genellikle imar Komisyonu raporlarının görüşüldüğü maddeler arasında, halen ‘Köy Garajı’ olarak bilinen Hayıtlı Mahallesi, Belediye Ek Hizmet Binası karşısındaki minibüs garajının Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü, Özelleştirme Uygulamaları ve Gayrimenkul Değerleme Daire Başkanlığı tarafından, kamu yararı gözetilerek kamulaştırma talebi de görüşüldü. Komisyonun red görüşü okunarak meclisin oylarına sunuldu. Meclis üyeleri de komisyon kararı yerinde bularak, komisyon kararını oybirliğiyle kabul etti. Oylamanın ardından Başkan Tokat; “Komisyonumuz da zaten talebi uygun bulmamış. Biz de aynı görüşteyiz. Çünkü bu talepde belirtildiği gibi bir kamu yararı yok, dolayısıyla kamulaştırmaya gerek yok” dedi.

Meclis üyelerinden kent sorunları…

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Başkan Muhammet Tokat tarafından söz verilen; Mevlüt Kiriş, Sinan Erbey, Hasan Çemrek ve Nevzat Solmaz, kentin çeşitli sorunları ile ilgili kendilerine ulaştırılan ya da kendileri tarafından tespit edilen sorunları paylaşarak, belediyenin yetkisi dâhilindeki sorunlara acilen çözüm bulunmasını talep ettiler.

Meclis Üyesi Mevlüt Kiriş, genellikle görüntü kirliliği yaratan ağaç, bina veya çöp bidonlarının gözden geçirilmesi ve çöplerin düzenli olarak toplanmasını gündeme getirirken, AKP Grubundan Nevzat Solmaz ise her mecliste bu tür sorunları gündeme taşımak yerine çeşitli komisyonlar kurulmasını, dilek ve şikâyet kutuları konularak sorunlara çözüm üretilmesini talep etti.

Bu talep karşısında Başkan Tokat; “Arkadaşlar komisyon kurmaya gerek yok. Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiren konuları zaten büyükşehir meclis üyelerimiz ilgili birimlere iletiyor. Bizi ilgilendiren konuları ise zaten biz ilgililere talimat vererek çözüm buluyoruz” dedi.

MHP Grubundan bir diğer Meclis Üyesi Sinan Erbey ise genellikle Güllük Mahallesi’ndeki sorunları gündeme taşıdı ve meclis üyeleri olarak geçmişte alınan meclis kararlarının arkasında durmaları gerektiğini, alınan kararlarının da uygulamada eksik yerine getirilmesinde hassas olunmasını hatırlattı.

AKP Meclis Üyesi Hasan Çemrek ise özellikle şehir içindeki belediyeye ait ancak kiralanan parklarda farklı uygulamaların olduğunu, yine bazı parklarda spor alanları olmasına rağmen kapılarının kilitli olması nedeniyle çocukların, gençlerin buraları kullanamadığını belirterek; “Gerekirse bu konuda işletme sahipleriyle görüşelim. Eğer yasa ve mevzuatlara uygunsa işletmecinin çocuklardan alması gereken ücreti belediye olarak biz kiradan düşelim” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise aktarılan görüşleri, talep ve sorunları dikkatlice dinlediklerini ve not aldıklarını belirterek, gerekenin yapılacağını belirterek, toplantıya katılan meclis üyelerine teşekkür etti ve Temmuz ayı meclis toplantısını sonlandırdı.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık