Emek Partisi Muğla İl Örgütü:

​​​​​​​‘AKP SALDIRIYOR İŞÇİLER DİRENİYOR’

Emek Partisi Muğla İl Örgütü:

Emek Partisi Muğla İl Başkanlığı, İl Başkanı Nuri Alikoç imzasıyla, yazılı bir basın açıklaması yaptı. “Sendikalı olmak suç mu?” diye soran Emek Partisi İl Başkanı, açıklamasında şunlara yer verdi:

“AKP iktidarı, işçilerinin analarının ak sütü gibi helal olan yasal haklarını gasp ediyor, çiğniyor, saldırıyor. İktidarın demokratikleşme ve hukuk reformlarını dillendirdiği bu günlerde kimlere demokrasi ve hukuk dağıtacağını görüyoruz.

Muğla’da sendikalı oldukları için işten atılan TUV TÜRK işçileri direnişlerinin 338. gününü doldurdu. Bu işletmede işten atılan 3 işçi ise direnişleri sırasında Covid-19’a yakalanarak hastalıkla savaşmak zorunda bırakıldılar. Milas Kömürcüoğlu Şirketi’ne bağlı Çınartaş Limited Şirketinde sendikalı oldukları için, üstelik Pandemi dönemi olmasına rağmen işten atılan işçiler direnişlerinin 192. gününü doldurdular. 

‘METAL VE MADEN İŞÇİLERİ YOLUMUZA IŞIK TUTUYOR’

Kocaeli- Gebze ‘de Baldur Süspansiyon, Systemair ve Dilovası’nda Özer Elektrik’de çalışan işçiler sendikaya üye oldukları için bir kısmı işten atıldı bir kısmı da ücretsiz izne çıkarıldı. İşçiler bu haksızlığa karşı direniş başlatarak seslerini duyurmak için Ankara’ya yürüyüş başlattığında, iktidar işçilerin önüne polis barikatlarını kurdu. Tıpkı Soma  ve Ermenek Maden işçilerine yaptığı gibi. Demokratik ve yasal haklarını kullanmak isteyen işçilere, iktidarın demokrasi  ve” hukuk reformu” polis ve jandarma barikatı oluyor. Tüm engellemelere rağmen metal işçileri bu barikatları aşarak Ankara yolunu tuttular. İşçiler bize, iktidarın halka dayattığı ekonomik krizin ve pandeminin yükünü bu kesimlere içirmeye çalıştığı “Acı reçeteli ilaca” karşı nasıl bir tavır takınmamız gerektiğini gösteriyor. Siyasi iktidarın sözünü ettiği demokratik ve hukuk reformları dün olduğu gibi bugün de sermayenin çıkarlarına hizmet eden açılımlardır.

‘AKP YAĞMALAMAKTAN VAZGEÇMİYOR’

İktidar, Muğla’mızda da MUÇEV aracılığı ile kıyılarımızı, ilimizin nerede ise yüzde 65 ini maden sahası ilan ederek ormanlarımızı, tarım arazilerimizi ve güzelim doğamızı maden şirketlerine peşkeş çekiyor. Bu amaçla yasa ve yönetmelikler çıkarmaya devam ediyor. Tüm bunlara dur demenin yolu mücadele etmekten geçiyor. Kıyılarımızı, ormanlarımızı, tarım alanlarımızı korumanın tek yolu metal ve maden işçileri gibi direnmekten, yaşam alanlarımızı savunmaktan geçiyor. Emek partisi olarak tüm Muğla halkını TUV TÜRK ve Çınartaş işçileri ile dayanışmaya ve iktidarın saldırılarını geriletmek için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık