Emniyetin ‘Azıdişi’ bekçiler, yeniden görevde…

Bir dönem emniyetin ‘Bel kemiği’ veya ‘azıdişi’ olarak adlandırılan, geceleri mahallelerimizin güvenliğini sağlayan bekçiler, yeniden görevde. Bugünden itibaren akşam saat: 22.00 ila sabah saat: 06.00 arası görev yapacak 15 gece bekçisine, yakın zamanda takviye yapılarak, tüm mahallelerde görev verilecek.

Emniyetin ‘Azıdişi’ bekçiler, yeniden görevde…

Bir dönem sinema filmlerine, dizilere konu olan gece bekçileri, yasada düzenleme yapılarak yeniden görevde… Milas Kaymakamı Eren Arslan ve İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokali’nde düzenlenen bir basın toplantısıyla, başlangıçta 15 gece bekçisinin bugünden itibaren göreve başlayacağını, kısa bir süre sonra yapılacak takviye ile ilçemizin tüm cadde ve sokaklarında akşam saat: 22.00 ila sabah saat: 06.00 arasında görev yapacaklarını duyurdular.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı’na dâhil olan ve yaklaşık 9 ay polis okullarında temel eğitim gören 15 gece bekçisinin göreve başlaması nedeniyle düzenlenen toplantıda, Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava başarılar dilerek; “Hepiniz 657’ye tabi devlet memurusunuz. Yani Emniyet Hizmetleri Sınıfı personelisiniz… Haftanın 6 günü, 8 saat görev yapacaksınız. Yaptığınız ve yapacağınız görev bu çaptaki bir ilçe için çok önemli… Yapacağınız görevin bilincinde olarak özverili çalışacaksınız. Yaya olarak görev yapacaksınız. Önünüzde çok uzun meslek yaşamı var. Adil, doğru, dürüst ve işinize önem vererek, bu görevinizi yaparsanız, çocuklarınıza kalacak, önemli manevi bir miras bırakırsınız. Yapacağınız tek şey, başka şeylere tenezzül etmeden, görevinizi ciddiyetle, layıkıyla yerine getirmek. Hiçbir zaman bu göreve nasıl geldiğinizi unutmayın… Bu görevden sizin isteğiniz dışında ayrıldığınızda, üniformanın değerini de, kıymetini de çok iyi anlarsınız. Giymiş olduğunuz üniformanın, taşımız olduğunuz silahın ve kimliğin de bilincinde olun. Yaptığınız görev özel güvenliğe benzemez. Görevinizin kıymetini bilin. Hepinize hayırlı, uğurlu olsun” derken, Milas Kaymakamı Eren Arslan ise her kentin kendine özgü koşulları olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bugün Emniyet Teşkilatımıza, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne katılan değerli bekçi kardeşlerim, öncelikle hepinize başlayacak olduğunuz yeni görevinizde başarılar diliyorum. Milas’ımızın mahallelerinde, sokaklarında devletin verdiği gücü, üniformayı, silahı, yetkileri görülür bir şekilde kullanıyor veya kullanacak olmanız, emniyet ve asayişin temin edilmesinde çok önemli bir işlevi olacak. Tabii ki her yerin, her ilçenin kendine özgü koşulları var. Bunları aldığınız eğitimlerde de mutlaka söylemişlerdir.

Mahallede, sokakta, görev yaptığınız yerlerde kuracağınız ilişkiler, hem devlet memuriyeti ciddiyeti, hem üzerinizde taşıdığınız üniformanın sorumluluğuyla bağdaşır şekilde olmalı. Sizden, vatandaşa karşı görevinizi yaparken, seviyeli üslup, hitap ve sevecenlik beklenmektedir. Her şeyden önce ben bütün mesai arkadaşlarımdan bunu beklerim. Kendinize, annenize, babanıza veya evladınıza karşı herhangi bir yerde nasıl muamele ya da davranılmasını isterseniz, o üslup ve ciddiyette olmanız gerekir. Bunu sağlarsanız zaten o mahallenin sevilen evladı olursunuz. Allah ömür versin, vazifeniz uzun olsun, başarılar diliyorum.”

Öte yandan, şu anda temel eğitimini sürdüren ve kısa bir süre sonra görevlerine başlayacak olan yeni gece bekçilerinden de ilçemizdeki sayıya takviye edileceği, böylelikle ilçemizin tüm mahallelerinde ikişer kişi olmak kaydıyla bekçilerin, görev yapacakları belirtildi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık