‘Engelli Asansörü’ şart!

A.Kemal KAŞKAR -

‘Engelli Asansörü’ şart!

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu, ilçemizdeki ‘çok amaçlı salon kültürü’ne en iyi örneklerden biridir.

‘Çok amaçlılık’ ilk anda kulağa ‘iyi bir şey’miş gibi geliyor ama, günlük yaşamımız için artık ‘yeterince iyi bir şey olmadığı’nı uzunca süredir pekçoğumuz görüyor, biliyoruz...

Pekçoğuna hak verdiğim birçok nedenle bir türlü başka bir şeçenek yaratamıyor sevgili Belediyemiz. İlçemize bir ‘Kültür Merkezi’ kazandırma yönündeki büyük isteğini yakından bildiğim Milas Belediye yönetiminin, bulabileceği ilk fırsatta bu yönde adım atmaya can attığını da şuracığa eklemeliyim.

 

Bu, ‘sorunu’ değil ‘ayıbı’dır artık Milas’ın...

Sözü Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’yla ilgili çok önemli bir soruna getirmek, dikkat çekmek istiyorum: Engelli Asansörü.

1 Haziran Çarşamba akşamı, Karya Tiyatro Festivali kapsamında sevgili torunu Renk Özkan’ın da rol aldığı ‘Küçük Gezegenler’ adlı oyunu izlemeye gelen sevgili Eniştem Orhan Özkan’ın, salona ulaşmak için yaşadığı zorluğun görüntüsü, bu çok iyi bildiğimiz sorunumuzu bize bir kez daha göstermiş oldu. (Sevgili Dağlar Uygur, bu tabloyu şöyle paylaşmış: “Festivalimizde torununu izlemeye gelen Orhan amca... İyi ki geldin. Biz onu sırtımızda taşımaya gocunmayız ama... Neyse bu da bizim ayıbımız işte.” Gerçekten de bu, ‘sorunu’ değil ‘ayıbı’dır artık Milas’ın...)

 

Teşekkür ediyorum

Bunun bir tür ‘önderlik’ olduğunu düşünüyor ve “Yaaaa, şimdi orada merdivenlerden nasıl çıkaracağız” mazeretinin arkasına sığınmaksızın sevgili Enişteme, Renk’i izleme coşkusunu yaşatan sevgili Kuzenim Erdem’e ve elbette enişteme asansörlük eden sevgili tiyatrocu arkadaşlarıma, yaptıkları bu önemli önderlik için teşekkür ediyorum.

Sanırım bu ‘önder çaba’, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nun engelli asansörü ihtiyacının öncelikli olarak karşılanması yönünde adımın hiç zaman yitirilmeksizin bir an önce atılmasına vesile olur ...

Amacım, sevgili yetkililerin dikkatini; salonun ‘çok amaçlı’ olmasının, bu ihtiyacın ‘çok daha büyümesi’ne yol açtığına çekmek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık