Farkındalık oluşturmak için yürüdüler

10-16 Mayıs Engelliler Haftası, M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Protokol üyeleri ile çok sayıda özel birey sorunlarına dikkat çekmek ve engellilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirdiler. Etkinlinliğin en renkli bölümlerinden birisi ise protokol üyelerinin özel çocuklarla birlikte Floor Curling (körling) turnuvası yaptıkları anlardı.

Farkındalık oluşturmak için yürüdüler

Kortej yürüyüşüne Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, kurum amir ve müdürleri, STK temsilcileri, gaziler, öğretmenler, özel öğrenciler ve aileleri katıldı.

Bando eşliğinde yapılan yürüyüş sırasında engelliler, ellerinde taşıdıkları dövizlerle engellilerin hatırlanması hususuna dikkat çektiler.

PROTOKOL ÜYELERİ, FLOOR CURLİNG TURNUVASI YAPTI

Atapark’tan başlayan kortej yürüyüşü döner kavşaktan Müştakbey Caddesi’nden devam ederek, Sakarya İlkokulu bahçesinin geçilmesinin ardından, Ulusal Egemenlik Caddesi’ne döndü. Cumhuriyet Caddesi üzerinden devam edilerek, Milas Şehir Parkı’nda sona erdi.

İlçe merkezinde düzenlenen etkinliklerle, özel bireylerle ilgili olarak farkındalık oluşturulması hedeflendi. Kortej yürüyüşünün sona ermesinin ardından öğrencilerinin yaptığı el emeği ürünlerinin yer aldığı Milas Şehir Parkı’nda bulunan sergi açılışı yapıldı. Sergiyi gezen ve ürünler hakkında bilgiler alan protokol üyeleri, özel çocuklarla birlikte Floor Curling (körling) turnuvası yaptı. Özel çocuklara farklı ve güzel bir gün yaşatmak adına Milas Gençlik Merkezi tarafından kurulan Floor Curling alanında protokol üyeleri ile özel çocuklardan oluşan mavi ve kırmızı takım minik bir turnuva yaptı. Turnuvayı aralarında Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’un da olduğu mavi takım kazandı. 

Birbirinden farklı ve güzel etkinlerin olduğu programda protokol üyeleri çocuklarla birlikte bol bol fotoğraf da çekindiler.

Palyaçolar tarafından gerçekleştirilen yüz boyama etkinliğine Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz da katılarak, çocukların istedikleri desenleri çizdi. Çocuklar Başkan Topuz’a yoğun ilgi gösterirken, bazı çocuklar da şaşkınlık ile karşıladı. Protokol üyelerinin alandan ayrılmasının ardından özel çocuklar gönüllerince dans ederek unutulmaz bir gün yaşadılar.

ETKİNLİKLER GELECEK HAFTA DA DEVAM EDECEK

M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen program 13 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00 ila 12.30 arasında Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Sahnesi’nde özel bireylerin gösterileri, 14 Mayıs Salı günü saat 10’da Beçin Kalesi’nde özel gereksinimli bireylere yönelik farkındalık geliştirmek adına pankart açımı ve yürüyüş ile devam edecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık