Farklı bir kültür etkinliği

Adem KANKAYNAR -

Farklı bir kültür etkinliği
  • 13 September 2017, Wednesday 7:09

Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, farklı bir kültür etkinliğine imza attı.

Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikle vakıf hizmet binası, çok sayıdaki katılımcının sazlı-sözlü, çiğ köfte partisine ev sahipliği yaptı. Gazeteci Kemal Sürgün tarafından yoğurularak konuklara ikram edilen çiğ köfte öncesinde misafirler ve ocak mensupları akşam yemeğini birlikte yerken, yemeğin ardından başlayan sazlı-sözlü etkinlik, gece geç saatlere kadar devam etti.

Birçok ailenin çocuklarıyla birlikte katıldığı gecede bir konuşma yapan Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, düzenlenen etkinliğin sosyal etkinlikler kapsamında bir ilk olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Her zaman ve her fırsatta dile getirdiğim gibi burası, adı üstünde bir eğitim ve kültür vakfı… Burada geçmişten günümüze kendi yöremizin kültürünü yaşama ve sürdürmenin yanı sıra, her köşesi cennetten ayrı bir parça olan güzel ülkemizin değişik yörelerinin kültürlerini de burada yaşamaya ve bize uzak gibi görünen o gelenek ve görenekleri hemşehrilerimizle birlikte tanımaya çalışacağız. Aslında işin özünde bu tür sosyal etkinlikler bizleri bir araya getirmenin, kaynaştırmanın vesilesidir. Bizleri ayakta tutacak, güçlü kılacak birliktelikleri sağlayacak küçük çaplı etkinliklerdir. Dolayısıyla bu akşam davetimize icabet eden tüm gönül dostlarına teşekkür ederken, önümüzdeki süreçte daha birçok etkinlikte bir araya gelmeyi diliyorum.”

Çalınan bağlama, okunan türküler ve sohbet ortamıyla katılanlara farklı bir akşam yaşatan etkinliğe, MHP’li Milas Belediye Meclis Üyeleri İlhan Şimşek ve Mevlüt Kiriş de katıldılar. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık