‘Gazilerle Tekne Turu’ yapıldı

A.Kemal KAŞKAR -

‘Gazilerle Tekne Turu’ yapıldı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Boğaziçi Muhtarlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Gazilerle Tekne Turu’ etkinliğinin dördüncüsü dün yapıldı.

Başta Muharip Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban ve Dernek yöneticileri olmak üzere gazilerimiz ve yakınlarının katıldıkları tekne turunun öncesinde köy meydanında yapılan törende Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Cenk Erataç, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Boğaziçi Muhtarı ve Boğaziçi Güzelleştirme Derneği Başkanı İbrahim Köksal, Milas Kent Konseyi Boğaziçi Mahalle Meclisi Başkanı Ahmet Ulukut, bazı mahalle muhtarları, Boğaziçi İlkokulu öğrencileri ile bir grup yurttaş hazır bulundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Boğaziçi Muhtarı İbrahim Köksal, Muharip Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban ve Milas Kaymakamı Fuat Gürel tarafından konuşmalar yapıldı.

 

“Sizler bizi birleştiren

bir harçsınız”

Muhtar İbrahim Köksal, Gazilere hitaben “Etkinliğimize katılarak bizleri onurlandırdınız, grurlandırdınız. Siz sayın gazilerimize saygılarımızı sunuyorum, şehitlerimize rahmet diliyorum. Sizler, geçtiğimiz yıl yine aynı etkinlikte sayın Kaymakamımızın dediği gibi bizim kutsallarımızsınız. Herşeyi, omuz omuza vuruştuğunuz şehitlerimize ve sizlere borçluyuz. En derin hislerimle sizlere saygılar sunuyorum. Sizler bizi birleştiren bir harçsınız” dedi ve etkinliğin gerçekleşmesinde katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

 

“Ne mutlu Türküm

diyene”

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban da konuşmasında, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize minnet duygularını ve rahmet dileklerini belirterek tüm gazileri selamladı ve geleneksel tekne turu etkinliğinin gerçekleşmesine katkıda bulunan, destek veren Kaymakamlık, Belediye, Muhtarlık başta olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini dile getirerek sözlerini “Ne mutlu Türküm diyene” diyerek tamamladı.

 

“Bu etkinlik devam

edecektir”

Kaymakam Fuat Gürel ise sözlerine, “Sayın gazilerimiz için yıllardır çok güzel bir etkinlik yapılıyor” diyerek başladı ve şöyle sürdürdü:

“Gazilerimizin her zaman yanındayız. Şehitlik ve Gazilik bizim için önemli bir mertebedir. Stratejik olarak önemli bir coğrafyadayız. Çocuklarımızın bir yerlerden feyz alması lazım. Bu gibi etkinliklerle, şehitlerimizden, gazilerimizden feyz alıp ülkemizin geleceğini kuracaklar. Bu sıkıntılı dönemin aşılıp barış içinde yaşayacağız. Şehitlerimize rahmet diliyorum, gazilerimize ve şehit ailelerimize teşekkür ediyorum. Sizler sayesinde bu güzel ülkede barış ve huzur içinde bir geleceğe yürüyoruz. Bu etkinliği düzenleyen Boğaziçi Muhtarlığı ve halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu etkinlik devam edecektir. Güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

İbrahim Köksal,

Gaziler Derneği’ne

‘Fahri Üye’ yapıldı

Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban, törenin sonunda, gezi teknesi Ninno İbram’ın sahibi Sinan Erbey’e teşekkür belgesi verdikten sonra, Boğaziçi Muhtarı İbrahim Köksal’ı derneklerine fahri üye yaptıklarını belirtip kendisine gazilerin taktığı özel gravat ve gravat iğnesini hediye etti.

Ve törenin ardından Gaziler ve yakınları, Güllük Körfezi’ndeki tekne gezisi için kıyıdan uğurlandılar... (Fotoğraflar Ayşegül KAŞKAR)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık