"Gençler Geleceğini Arıyor" Etkinliği Amacına Ulaşamadı
Milas’ta düzenlenen “Gençler Geleceğini Arıyor” adlı konferansta gazeteci-yazar Abbas Güçlü, gençlerle bir araya geldi. Ancak etkinliğe gençler beklenen ilgiyi göstermedi. Aşkıdil Akarca Konferans Salonu’nda 29 Mayıs Perşembe günü saat 17.00’de gerçekleştirilen buluşma, salonun büyük oranda boş kalması nedeniyle dikkat çekti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas Belediyesi ve Labris Düşünce Platformu iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, eğitim sistemi, sınavlar ve gelecek kaygısı gibi konular ele alındı. Gazeteci-yazar Abbas Güçlü, Türkiye’nin dört bir yanında edindiği gözlemlerden yola çıkarak gençlerle samimi bir paylaşım yaptı. Ancak gençlerin katılım göstermemesi, Güçlü tarafından açıkça eleştirildi.
Etkinlikte konuşan Abbas Güçlü, “İşsizliği önlemek için herkesi öğrenci yaptık. Şimdi birine ‘en işe yaramaz belge’ dediğimizde, diploma ilk akla gelen oluyor. Bazı meslek gruplarında 50 yıl mezun vermesek bile yetecek kadar mezun var. 1 milyon öğretmen fazlası varken, her yıl 50 bin öğretmen daha mezun ediyoruz. İnsan gücü ve istihdam verilerine göre eğitim planlaması yapılmalı” sözleriyle eğitim sistemindeki yapısal sorunlara dikkat çekti.
Katılımın düşük olmasına da değinen Güçlü, “Milas gibi tarihî, üretken ve vizyoner bir kentte bu salon neden dolmaz diye düşünmeden edemiyorum. Milaslılar belki eğitimi değil üretimi daha çok seviyor olabilir ama artık üretimin bilimle desteklenmesi gerekir. Bilimde öne geçen ülkeler gelişmişliğin de öncüsü” diyerek serzenişte bulundu.
Milas Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özgür’ün de katıldığı etkinlikte, eğitim sisteminden sınavlara, meslek seçiminden gelecek kaygısına kadar pek çok başlık konuşuldu. Programın sonunda Ali Özgür, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’un selamlarını ileterek Abbas Güçlü’ye çiçek ve plaket takdim etti.
Soru-cevap bölümüyle sona eren konferans, katılım gösteren az sayıda gence rehberlik edecek bilgiler sunmasına rağmen, geniş kitlelere ulaşma hedefine ne yazık ki ulaşamadı.





