Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Gezgin, Merkez Birliği’ne Yeniden Seçildi..

Süt üretici birliklerinin üyesi olduğu Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği (TSÜMB) Olağan Genel Kurulu’nda, mevcut başkan Tevfik Keskin’in çıkardığı liste ile gidilen seçimde, birliğin yeni yönetimi belirlendi. 4 yıl boyunca TSÜMB Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, listede yeniden yer aldı.

Gezgin,  Merkez Birliği’ne Yeniden Seçildi..

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği (TSÜMB) Olağan Kongresi, Tarım ve Orman Bakanlığı Atatürk Konferans salonunda yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, AK Parti STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yel, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Mümtaz Sinan, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, Bakanlık bürokratları, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç’un da açılışına katıldığı kongrede, yapılan seçimle Birliğin yeni yönetimi de belirlendi.

TSÜMB Yeni Yönetim Kurulu

Seçimli Genel Kurulda, Merkez Birliği yönetimi tekrar şekillendi. Mevcut Başkan Tevfik Keskin’in çıkarttığı tek listeyle gidilen seçimde, 4 yıl süresince Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği’ni yönetecek isimler belli oldu.

Buna göre, TSÜMB Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Tevfik Keskin (Hayrabolu), Ali İhsan Gezgin (Milas), Halil Deveci (Ödemiş), Münir Altınbaş (Denizli), Agit Haşimoğlu (Şırnak), Mehmet Baş (Amasya), Cihat Şimşek (Balıkesir, Karesi ve Altıeylül) seçildi.

Mustafa Ertuğral (İnönü), Lütfi Ünsal (Sarıoğlan) ve Kahraman Arlı (Gölhisar, Altınyayla) da, Denetim Kurulu Asil Üyeleri oldular.

EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE DEVAM EDECEĞİM

2015 yılında yapılan genel kurulda ilk kez yönetime seçilen ve daha sonra yapılan görev dağılımı ile Genel Başkan Yardımcılığı verilen Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin: “Bizler, emeği ile alın teriyle ve gece gündüz çalışarak üretim yapan ve bu üretimimizle hem milli ekonomiye hem kendi ekonomimize katkı sağlayan birer üreticiyiz. Özellikle süt üreticiliği yapan bizler; ilk defa bir çatı altında bir araya gelerek süt birliklerini ve merkez birliğimizi kurduk. Milas Süt Birliği’nde ve aynı zamanda Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği’nde, görev bilinci ve üreticiye hizmet inancında oldum. Üreticilerimizin gelecek dönemlerde hak ve hukuklarını korumak için önemli plan ve projeleri uygulamak gayesiyle gerekli irade ve yapılanmanın tamamlanmasıyla, üreticilerimizi kamu otoritesi nezdinde temsil etmekteyim. Genel merkezimizdeki yeni oluşum ile Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcılığı görevine yeniden seçilmiş bulunmaktayım. Bu önemli göreve seçilmemde üzerimde emeği bulunan tüm üreticilerime ve mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkürlerimi sunarım. Beni bu göreve seçen ve layık gören birlik başkanlarımın hepsine teşekkür ediyorum.  Ayrıca Milas Süt Birliği başkanlığına layık görerek oradan Ankara yönetimine seçilmeme sebep olan Milaslı üreticilerime de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bilinmesini isterim ki çiftçi babanın çiftçi evladı olarak, temsil ettiğim kesimin sorunlarını çok yakından bilmekteyim ve aktif olarak da yaşamaktayım. Üyelerimin sorunlarını her platformda dile getireceğimden ve çözümleri için her zaman savunacağımdan hiç şüpheleri olmasın. Yeni oluşum ile ortaya konacak istikrarlı dönemin sektörümüze hayırlı olmasını, önemli iş birliklerine imza atacağımıza yürekten inandığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de genel kurula katılarak, sektöre verdiği önemi gösterdiğini belirten Gezgin, “Bizim dertlerimiz ile dertlenen ve çözüm yolları için elinden ne geliyorsa yapan Bakanımız, bu toplantıda da bizi yalnız bırakmayarak her zaman üreticinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi. Genel kurulumuzda Sayın Bakanımızın yapmış olduğu konuşmada, 2019 yılına ilişkin olarak hayvancılık desteklemeleri; 81 ilde düve desteği, Et ve Süt Kurumunun ithalat yerine kendi etini üretecek olması, Et fiyatlarının Ulusal Et Konseyince belirlenecek olması gibi bazı başlıklar bizleri mutlu etti. Önümüzdeki dönemde bakanımızın göstermiş olduğu çabaların ve tedbirlerin sonuç verdiğini hep birlikte göreceğiz, ülkemizin zor günlerden geçtiği bu dönemde bile alınan kararların olumlu sonuçlarını hissetmekteyiz. Unutulmamalıdır ki Tarım ve Hayvancılıkta alınan kararların etkisini görmek uzun vadeli olmaktadır, bugün aldığınız bir kararın sahadaki sonuçları en erken 2-3 yılda kendini göstermektedir. Bakanımızın bu çabalarıyla tarımda üstesinden gelemeyeceği bir konu olmadığına güvenimiz tamdır” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis