Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Gezilmesi Gereken Yerleri ve Konaklama Seçenekleri ile: Şirince

​​​​​​​Cennetten bir köşe diye bahsedilen ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tertemiz havasıyla herkesi büyülemeyi başaran Şirince Köyü. İzmir şehrinin Selçuk ilçesine bağlı olan bu köy, gerek tarihi bakımdan gerekse tepeler arasında kurulmuş eşsiz güzelliklerini günümüze kadar korumayı başarmış nadir köyler arasında. Köyde bulunan mandalina ve zeytin ağaçları hem güzellikleriyle hem de kokularıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Köye ilk girdiğinizde Rum mimarisini ve şarap yapmakta kullanılan üzümlerin enfes kokusunu en derinlerde hissedeceksiniz. Şirince köyü Milattan Önce 5. Yüzyılda kurulmuş olması nedeniyle oldukça eski bir tarihe sahiptir.

Gezilmesi Gereken Yerleri ve Konaklama Seçenekleri ile: Şirince

Şirince Köyü çevresinde birbirinden konforlu ve doğal güzellikler içinde yer alan tesisler bulunmaktadır. Ayrıca Şirince otelleri konforlu odaları ve müşteri memnuniyetini en iyi şekilde sunan oteller arasındadır. Ancak tesisler hakkında bilgi vermeden önce Şirince Köyü ziyaretiniz sırasında görülmesi ve gezilmesi gereken birbirinden farklı bölgeler olduğunu hatırlatmak isterim. Şirince Köyü ve çevresinde bulunan doğal güzellikleri görmeniz için en az 2 gün ayırmanız sizin için yeterli olacaktır. Şimdi Şirince köyü ve çevresinde görülmeye değer bölgeler hakkında bilgi verelim.

  • St. John Kilisesi: Şirince köyünün en özel mimari tasarımları arasında yer alan ve köyün en büyük kiliseleri arasında olmasının yanı sıra günümüze kadar ayakta durmayı başaran en iyi mimarilerdendir. Şirince köyün tam orta kısmında yer alan St. John Kilisesi, içinin boş olmasına rağmen görülmeye değecek en özel bölgeler arasındadır.
  • Hodri Meydan Kulesi: Bu kule üzerinde yazılı olan “Zalimin aczini görmek ve gösterme için inşa edilen” kule, köyün en uç noktasında yer almaktadır. Köyün en güzel bölgesinde bulunan Hodri Meydan Kulesi, Şirince köyü ziyareti sırasında görmeye değecek güzelliğe sahiptir.
  • Şirince Kilisesi: Şirince köyünün eski bir Rum köyü olması nedeniyle birden fazla kilise bulunmaktadır. Bu kiliseler arasında göze çarpanı ise Şirince Kilisesidir. Şirince köyünün üst bölgesinde yer alan bu kilise, hem bahçesinde içtiğiniz kahvenin tadını hem de manzarasını asla unutmayacaksınız. Eşsiz manzarası nedeniyle attığınız her adıma değecek güzellikleri Şirince Kilisesinin bahçesinden görebilirsiniz.
  • Efes Antik Kenti: Şirince köyüne oldukça yakın bir mesafede olan Efes Antik Kenti, tarihi ise Milattan Önce 6.000 yılına kadar uzanmaktadır. Şirince Köyü ziyaretinizi sonlandırmadan görülmeye değecek eşsiz güzelliklere sahip bir kenttir. Antik kentleri ve tarihi sevenler tarafından en fazla ziyaret edilen bölgeler arasındadır.

Şirince’de Konaklayabileceğiniz En iyi Oteller

Şirince bölgesinde konaklayabileceğiniz birbirinden konforlu tesisler bulunmaktadır. Bu tesisler arasında müşteri memnuniyeti ve güler yüzlü personelleri ile hizmet eden otelleri bir araya getirerek konforlu bir konaklama imkânı isteyenlere en doğru seçim yapmalarını amaçlıyoruz. Ayrıca başka bölgelerde konaklamak isteyenler için özel olarak hazırladığımız konforlu otelleri https://www.gezinomi.com sitesinden ziyaret edebilirsiniz.

  • Kırkınca Evleri Butik Otel: Selçuk merkeze 10 kilometre ve Adnan Menderes Havalimanına 47 kilometrelik mesafede bulunan bu tesiste toplamda 16 oda bulunmaktadır. Doğal güzellikler ve eşsiz mimarisiyle ön plana çıkan bu tesis güler yüzlü personelleri ile hizmet vermektedir.
  • Taş Konak Butik Otel: Selçuk merkeze 7 kilometre ve Adnan Menderes Havalimanına 47 kilometrelik mesafede bulunan bu tesis mimari tasarımı ve konforlu odalarıyla ön plana çıkmaktadır. Tesis bünyesinde toplamda 7 oda bulunması nedeniyle huzurlu ve sakin bir konaklama isteyenlerin en fazla tercih ettiği tesisler arasındadır. Ayrıca gezilecek bölgelere oldukça yakın bir konumda olması nedeniyle de ön plana çıkmıştır.
  • Zeytinli Ev Otel: Selçuk şehir merkezine 8, Adnan Menderes Havalimanına ise 68 kilometre mesafede bulunan bu otel bünyesinde birbirinden konforlu 7 oda bulunmaktadır. Sakinliği, ev konforu olması ve güler yüzlü personelleri ile hizmet vermektedir. Doğayla iç içe olması nedeniyle de doğa oteli olarak bilinen otel bünyesinde araç kiralama hizmeti de bulunmaktadır.
  • Güllü Konakları: Eşsiz manzaraya sahip bu tesis, Selçuk Şehir merkezine 8 kilometre ve hava alanına ise 68 kilometrelik bir mesafede yer alır. Doğa ile iç içe olan bu tesiste toplamda 12 oda bulunmaktadır. Konforlu odaları, yöresel ve dünya mutfağından eşsiz lezzetleri ile hizmet vermektedir. Yemyeşil bir bahçesi ve gezilecek bölgelere oldukça yakın bir bölgededir.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis