“Göcek tüneli, AKP iktidarının yüz karasıdır!”

ÖNDER Haber / Şahin ŞAHİN

“Göcek tüneli, AKP iktidarının yüz karasıdır!”
  • 14 September 2017, Thursday 6:46

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ’ın, Göcek’te, yıllardır kısacık mesafe için alınan tünel geçiş ücretinin çok yüksek olması ve geçen iki yıl üst üste zam yapılması nedeniyle yurttaşların eylemli tepkilerine neden olan Göcek Tüneli ile ilgili verdiği soru önergesine; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından verilen yanıtta “Kötü bir örnek teşkil etmemek” için tek taraflı fesih yoluna gidilmeyeceği vurgulandı.

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, soru önergesinde, “sözleşmenin feshedilerek tünelin ücretsiz olması”nı istemişti.

Bakanlığın verdiği cevapta, “Tek taraflı fesih halinde tazminat davası ile karşı karşıya kalınmaması, Yap-İşlet-Devret projelerine kuşkulu bir yaklaşım düşüncesi oluşturmamak için sözleşmenin feshi veya tadil edilmesi yönündeki çalışmaların devam ettiği”, ayrıca “TÜFE’de belli bir artış olması durumunda geçiş ücretlerine zam talebinde bulunulabildiğinden, geçiş ücretinin düşük kalmış olduğu dikkate alınarak zam talebinin uygun görülerek onaylandığı” bilgileri yer aldı.

Soru önergesine verilen bu yanıtlara tepki gösteren Üstündağ, bunun bir nev’i itiraf niteliğinde olduğunu, dönemin Başbakanı ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 14 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Muğla mitinginde verdiği “Müjdeler olsun, ücretsiz Göcek Tüneli” sözünün yerine getirilmeyeceğinin böylece anlaşıldığını, Muğla kamuoyunun yanıltıldığını ve bu yalanın artık herkes tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göcek Tünelinin geçiş ücretleri başlı başına bir soygundur. 2006 yılından bugüne kadar dört defa tünelin geçiş ücretine zam yapılmış ve bu artışların ikisi 2016 ve 2017 yıllarına ait. Geçiş ücretlerinin TÜFE’deki artış oranının belli bir seviyeye geldiğinde uygulandığı gözönüne alındığında, bu ifadeler AKP’nin ekonomik politikasının ülkeyi nereye getirdiğinin bir itirafıdır. Göcek Tünelindeki fahiş geçiş ücretleri ile vatandaşların sağılmaya devam edileceği görülüyor. 2. Tüp Tünelin eksiklikleri olduğu hususunun gerçekçi olduğunu sanmıyorum. Göcek’teki 2. Tünelden çok sonra yapımına başlanan Bafa 2. Tüp tüneli dahi işletmeye alınmıştır. Burada Göcek tünelini işleten şirketin 2. Tünelden de ücret talep ettiği anlaşılıyor. Buradaki sorunu halâ çözmedikleri belli... Sonuçta Göcek Tüneli bir muamma olmaya devam edecek, Göcek tüneli AKP iktidarının yüz karası olmaya devam edecek, Muğla halkı zamanı geldiğinde bunu hesabını soracaktır.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık