Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Göçük sahasında inceleme

*İlçemize bağlı Sarıkaya Mahallesi Yumrutaş Mevkii’ndeki maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle hayatını kaybeden ve dün Kırcağız Mahallesinde toprağa verilen Şükrü Otlak’ın cenaze törenine katılan Muğla Valisi Esengül, Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, cenaze merasiminin ardından göçük alanında incelemelerde bulundular. *Göçük altında kalan iki işçinin de cansız bedenlerine ulaşıldı. İşçilerden Engin Kutuk, defnedilmek üzere Aydın’ın Çine ilçesine gönderildi. Diğer işçinin cenaze merasiminin nerede ve ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı.

Göçük sahasında inceleme
  • 20 February 2019, Wednesday 9:47

Maden ocağında meydana gelen göçük olayının hemen ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Muğla Valisi Esengül Civelek, dün de göçük altında kalarak hayatını kaybeden Şükrü Otlak’ın Kırcağız Mahallesi’ndeki cenaze merasimine katıldı. Ardından yeniden göçük sahasına giden Muğla Valisi Esengül Civelek, devam eden arama-kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi ve yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şükrü Otlak’ın cenaze merasimine katılan Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, merhum Otlak’ın defin işleminin ardından maden sahasına giderek, hem yürütülen çalışmaları takip ettiler, hem de kazazedelerin yakınlarıyla görüştüler.

24 saati aşan arama-kurtarma çalışmalarını takip eden göçük altındaki işçilerin yakınları, kurtarma çalışmalarının yavaş yürüdüğünü, bir an önce işçilere sağ ya da ölü ulaşmak istediklerini dile getirirken, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’den işmakinesi sayısının arttırılmasını istediler.

Kazazedelerin yakınlarını dinleyen Dr. Osman Gürün ise ilgili daire başkanına talimat verdiğini ve en kısa zamanda işmakinesi takviyesi yapılacağını söyledi. Yetkililerden edindiği bilgi doğrultusunda, gerekirse patlatma yapılarak işçilere ulaşılabileceklerini ancak bu konuda ailelerin izin vermeleri gerektiğini, bu konuda da ailelerden soğukkanlı düşünmelerini istedi.

Yürütülen çalışmalar hakkında Muğla Valisi Esengül Civelek ile karşılıklı görüş alışverişinde bulanan Muğla Milletvekilleri Özcan, Girgin ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çalışmaları büyük bir merakla bekleyen ve izleyen yakınlarına da geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Göçük altındaki iki işçiye de ulaşıldı…

Olayın meydana geldiği ilk gün Şükrü Otlak’ın cansız bedenine ulaşılırken, dün de göçük altındaki diğer işçiler; Engin Kutuk ve Servet Çapacıoğlu’nun da cansız bedenlerine ulaşıldı.

İşçilerden Engin Kutuk için önce Yatağan Turgut’ta bir merasim düzenlendi ve ardından defnedilmek üzere Aydın’ın Çine ilçesinde gönderildi. Diğer işçi Servet Çapacıoğlu için düzenlenecek cenaze merasiminin ne zaman ve nerede yapılacağı konusunda henüz bir netlik yok.

 

  

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık