GÜLLÜK LİMANI ÖZELLEŞTİRİLDİ

​​​​​​​Peki, orada ne yapılacak?..

GÜLLÜK LİMANI ÖZELLEŞTİRİLDİ

Daha önce Marina yapılmak üzere uzun sureli olarak bir firmaya kiralanan Güllük Liman Sahası, daha sonra Güllük’ün merkezindeki bu marina işinden vazgeçmesi üzerine, bu kez yeniden ihaleye çıkarılmıştı. Güllüklülerin tepki gösterdiği bu özelleştirmenin sonunda, Güllük Liman Sahası’nın hangi maksatla kullanılacağı da belli değil. Eğer, bazı Güllüklülerin korktuğu gibi, eski iskele yine yükleme iskelesi olarak kullanılacaksa, buradaki liman neden daha kuzeydeki koya götürüldü? Şimdiki şartnamede, burasının hangi amaçla kullanılacağını dair bir ibare de bulunmuyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 45 yıl süreyle “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirileceğini açıkladığı Güllük Limanı Özelleştirme ihalesi, pazarlık usulüyle gerçekleşti. İhaleye, Erk İnşaat Taahhüt Hazır Beton Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, ICC Grup İnşaat Ticaret Ltd. Şti, Ahlatcı Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Eti Girişim Yatırım AŞ katıldı.

İhalede ilk olarak kapalı zarflarda elemesiz teklifler alındı. Bir elemeli tur sonrasında gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 25 milyon 500 bin lira, artırım aralığı da 100 bin lira olarak belirlendi.

Güllük Liman Sahası’nın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde ICC Grup İnşaat Ticaret Limitet Şirketi, 35.250.000-(Otuz beş milyon iki yüz elli bin) TL ile en yüksek teklifi verdi.

Şimdi herkes, ihaleyi alan firmanın, Güllük’ün yaşam alanı olan merkezdeki bu bölgenin ne yapılacağını merakla bekliyor. İlginç olan, konuyla ilgili pek çok kez haberlere konu olan Güllük Liman Sahası’nın ne olacağı ile ilgili hiç bir yetkili de bir açıklama yapmıyor.

Güllüklüler, yetkililerden açıklama bekliyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık