Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

​​​​​​​“GÜLLÜK LİMANI’NIN YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.ye ait “Güllük Liman Sahası”nın 45 yıl süreyle “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesi, Milas halkı tarafından protesto edildi.

​​​​​​​“GÜLLÜK LİMANI’NIN YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
  • 19 September 2020, Saturday 10:39

Güllük Limanı’nda bir araya gelen Milas halkı “özelleştirme istemiyoruz. Kıyılar halkındır” şeklinde slogan atarak, özelleştirme kararına karşı çıktı. CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter, Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Milas İlçe Örgütü’nün katıldığı eylemde açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Özelleştirme ihale ilanında buranın ne amaçla özelleştirileceği belirtilmemiştir. İşletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirileceğine dair ihaleye çıkan bu limanın kullanım amacı ne olacaktır?” diye sordu.

HALKIN NE DÜŞÜNDÜĞÜ SORULMADI?

Milas halkının, bu limanın özelleşmesine karşı olduğunu vurgulayan CHP’li Alban, limanın taşıma-boşaltma amaçlı kullanılmasının Güllük’te varolan turizm potansiyelini bitireceğini ifade etti. Yerel yönetimin ve halkın özelleştirme sürecindeki düşüncelerinin gözardı edildiğini ve fikirlerinin alınmadığının altını çizen Alban açıklamasında şunları kaydetti:

“İhalenin “pazarlık usulü ile gerçekleştirileceği, ihale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabileceği belirtilen ilanda, liman işletmesinin hangi amaçla kullandırılacağı belirtilmemiştir. Bu durum başta bölge halkı başta olmak üzere, konuyla ilgili kesimler tarafından tartışma konusu olmuştur.

İşin kapsamı tam olarak belirtilmemesi, limanın yükleme-boşaltma mı yoksa yat limanı olarak mı hizmet vereceği konusu belirsizlikte kalmıştır.

Muğla ilimiz, Milas İlçemiz sınırlarında bulunan Güllük Liman Sahası’nın işletme hakkının verilmesi ilanında belirtilmeyen noktaların açığa çıkması amacıyla soruyoruz;

Liman yükleme-boşaltma limanı olarak mı kullanılacaktır, yoksa marina mı yapılacaktır?

Bölge halkı ve yerel yönetimin buranın kullanım amacıyla ilgili görüşleri vardır. Bu özelleştirme sürecinde bu kesimlerin görüşleri eden alınmamıştır?

Kullanım amacı tamamen işletmecinin keyfiyetine bırakılmıştır. Limanın yandaşa peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis