Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

HACIİLYAS MEYDANINDA SONA GELİNDİ

Milas Belediyesi, İlçenin tek tarihi meydanı olan Hacıilyas meydanı için başlattığı çalışmalarda sona geldi.

HACIİLYAS MEYDANINDA SONA GELİNDİ

Milas Belediyesi tarafından oluşturulan Kültür Rotası çerçevesinde önemli konuma sahip Hacıilyas meydanı düzenleme çalışmaları tamamlandı.Yaklaşık 500 bin TL maliyet ile düzenlenen meydanın peyzaj çalışmaları Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından denetlendi.

Hacıilyas Meydanında çiçek ve ağaçlandırma çalışmalarına katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Hacıilyas Meydanı ve çevresi Restorasyon projesi Anıtlar kurulu onaylı bir proje olup aynı zamanda ÇEKÜL ve Tarihi Kentler Birliğinden ödüllü bir projedir”dedi.

Nisan ayı içerisinde başlayan ve Kültür Rotasına katılan turistlerin dinlenmesi amacıyla düzenlenen Hacıilyas meydanında peyzaj çalışmaları sürüyor.Maymun çıkmazı,oya ve çınar ağaçlarıyla donatılan meydanın çevresine de mersin çalı gurubu dikiliyor.Peyzaj çalışmalarına katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,Hacıilyas meydanının Ağustos ayı başlarında hizmete gireceğini belirtti.

“Belediyemiz Milas’ta bir Kültür Rotası belirlemiştir” diyen Başkan Tokat; “Bu rotanın başlangıç noktası Baltalıkapı’dır. Kültür rotamızın sekiz uğrak noktası var.Bu rotada ilçemize gelen turistler bizim protokol yolu olarak düzenleyeceğimiz Baltalıkapı’dan Belediyeye doğru çıkan yolu yürüyecekler,UzunyuvaArkeopark alanına girip,Belediye Meydanı, Arasta, Salı pazarı ve Gümüşkesen anıt mezarını dolaşıp Hacilyas meydanında dinlenecekler. Burası aynı zamanda bir dinlenme alanı olarak tasarlandı”dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis