Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Halk Eğitim Günleri” Milas Konulu Fotoğraf Sergisi ile başladı

Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, birçok alanda el emeği-göz nuru ile üretilen eser ve çalışmaları “Halk Eğitim Günleri” adı altında sergilemeye başladı. Önümüzdeki Mayıs ayının sonuna kadar belli aralıklarla ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde düzenlenecek olan sergilerin ilki dün, Milas konulu fotoğraf sergisi ile başladı.

“Halk Eğitim Günleri” Milas Konulu Fotoğraf Sergisi ile başladı

Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen sergi açılışına; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, fotoğrafçılık kursuna katılan kursiyerler ve diğer davetliler katıldı.

Aynı zamanda basın mensubu olan ve 7 yıldır İlçe Halk Eğitimi Merkezi’nde fotoğrafçılık kursu veren Volkan Yıldız ve geçtiğimiz yıl Eylül ayından bu yana fotoğrafçılık kurslarına katılan kursiyerlerin yıl boyunca çektikleri fotoğrafların yer aldığı sergi açılışı öncesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tunahan Bayram ve Milas Kaymakamı Eren Arslan birer konuşma yaparak hem eğitmen Volkan Yıldız’ı, hem de kursiyerleri tebrik ettiler.

Kaymakam Arslan, kendisinin de bir fotoğraf meraklısı olduğunu belirterek; “Amatörce ben de ilginç bir şey gördüğüm zaman fotoğrafını çekiyorum. Aslında sanatla ve diğer güzel uğraşılarla ilgilenmek sosyal bir insanı daha da geliştiren güzel uğraşılardır. Bu anlamda bu kurslara ilgi gösteren, bu alanda kendini geliştiren kursiyerlerimizi kutluyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılış kurdelası kesilerek, sergide yer alan fotoğraflar incelendi ve kursun eğitmeni Volkan Yıldız’dan, fotoğrafların hikâyesi dinlendi.

Dün, “Halk Eğitim Günleri” adı altında başlayan sergi etkinlikleri; 6 Mayıs saat 14.00’te Seramik-Çini-El Nakışı Sergisi, 9 Mayıs saat 14.00’te Bez Bebek-El Nakışı-Giyim Sergisi, 13 Mayıs saat 14.00’te Makine Nakışı-Kırk Yama Sergisi, 16 Mayıs saat 14.00’te Deri Çanta-Ahşap Boyama-Giyim Sergisi, 20 Mayıs saat 14.00’teYağlıboya Resim Sergisi ve 24 Mayıs saat 21.15’te konser programıyla sürecek.

MAHALLE SERGİLERİ

Milas Halk Eğitimi Merkezi tarafından mahallelerde açılan kurların sergi programı ise şöyle olacak;

Ören Mahallesi-10 Mayıs saat 14.00

Kuzyaka Mahallesi-15 Mayıs saat 20.00

Selimiye Mahallesi-17 Mayıs saat 14.00

Güllük Mahallesi-23 Mayıs saat 14.00

Boğaziçi Mahallesi-27 Mayıs saat 14.00

Güllük Dernek-29 Mayıs 14.00

MOTİFLERİN DERİN ANLAMLARIYLA TANIŞIN

Türk-İslam sanatlarındaki motiflerin yeniden hayat bulduğu kurslardaki çalışmalar ise 2 Mayıs saat 15.00’te Milas Halk Eğitimi Merkezi’nde, Türk-İslam Sanatlarında Motifler ve Derin Anlamları El Sanatları Sergisi olarak sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Halk Eğitim Günleri etkinliklerinde sergilenecek olan el emeği göz nuru çalışmaların görülmeye değer olduğunun altını çizen Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, tüm sanatseverleri sergi etkinliklerine davet etti.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis