HAYAL DÜNYASI VE GERÇEKLERİN MÜCADELESİ..

HAYAL DÜNYASI VE GERÇEKLERİN MÜCADELESİ..

31 Mart yerel seçimlerine iki gün kaldı. Bütün adayları ve vaatlerini dinledik. Bu seçimlerde büyükşehir ve Milas Belediye Başkanlığı için başa güreşen CHP ve Cumhur İttifakı adaylarının vaatlerine baktığımızda, ortaya çıkan gerçek, herkesin de izlediği ve takdir edeceği gibi gerçeklerle hayal dünyasının mücadelesi olarak görünüyor.

AKP’nin gerek büyükşehir adayı Aydın Ayaydın, gerekse Milas adayı Rüştü Yiğitkaya’nın diğer partilerin adaylarından en büyük farkı, vadettikleri şeylerin aday oldukları belediyenin imkanlarıyla yapılacak işlerden ziyade, merkezi yönetimin yapabileceği işlerden oluşması. Öyle ki, “belediyeleri bize verirseniz, iktidar olanaklarıyla şunları yapacağız” gibi, aday oldukları yerel yönetimde ne yapabilecekleriyle ilgili değil. Bunlar, ülkemizin en büyük turizm merkezlerinden biri olan Muğla ve ilçelerinde genel iktidarın yapması gereken ve şimdiye kadar yapılmayan yollar, kavşaklar, alt ve üst geçitler gibi, Belediyenin istese de yapamayacağı sorumluluk alanı dışındaki işler.

Hatta, Sayın Rüştü Yiğitkaya, son seçim çalışmalarından birinde, Belediye yönetimine gelirse, Milaslılara 1 yıl ücretsiz doğal gaz vadetmiş!..

Gerçekten insan şaşırıyor ne diyeceğini.. Bir kere doğalgaz temini ve dağıtımı belediyelerin sorumluluk alanı dışında. Botaş ve yetkilendirdiği kuruluşlar yapıyor bu işleri. Üstelik, Milas Belediyesi, Botaş’ın yetkilendirdiği Akmercan firmasıyla yaptığı anlaşma çerçevesinde Milas’ın bazı mahallelerinde döşemesi bile biten doğalgaz tesisatlarının döşemişini de yapmıştı. Çalışma diğer mahallelere genişletilirken, Akmercan firması deprem bölgesine yönlendirildiği için çalışmalara ara verilmişti. Mevcut tesisat döşenmiş yerlere ise, doğalgaz verilmesi şimdilik mümkün değil. Çünkü Botaş’ın Yatağan’dan Kalınağıl bölgesindeki indirme istasyonuna doğalgaz getirecek boru hattı, tamamen Botaş’tan kaynaklanan çeşitli nedenlerle daha yapılmış bile değil. Yani tesisat bazı mahallelerde yapıldı bile, ama verecek gaz yok. Bunun da ne zaman tamamlanacağı belli değil. Bu koşullarda, Sayın Yiğitkaya’nın, “1 yıl ücretsiz doğal gaz” sözü, nasıl bir saçmalıktır. Boru hattı tamamlanıp gaz verilse bile, bir Belediye Başkanı böyle bir söz veremez. Çünkü Belediye’nin işi değildir. Kimin parasıyla kimlere ücretsiz doğalgaz vermek için söz verebilir? Ha, ‘biz iktidar olursak, iktidardaki partim bunu yapacak’ demek istiyorsa, bunun belediyecilikle bir ilgisi yoktur ve aslına bakarsanız, ‘Milas’a deniz getireceğim’ demek kadar uçuk-kaçık bir vaattir.

Büyükşehir adayı Ayaydın da, bütün vaatlerinde, benzer iktidar olanaklarıyla yapılabilecek işleri vadediyor. Şimdiye kadarki belediye başkanları, merkezi hükümet yaptı da mı istemediler bunları!. Tam tersine, Büyükşehir’in birçok yatırım yapmak için hazırladığı projeler için talep ettiği krediler bile imzalanmıyor hükümet tarafından, inatla!..

Kısacası, bu tür talepler, belediyecilikle ilgili olmayan ve Muğla ve ilçeleri gibi aydın ve modern bir seçim bölgesinde seçimleri kazanmak için ‘başka çaresi olmayan’ iktidar partisi adaylarının, demokratik seçimler teamüllerine tamamen aykırı, iktidar olanaklarıyla ‘yapacağız’ sözüyle seçmeni kandırma çalışmalarından başka bir şey değildir.

Bu ülkenin ve kentin insanları, bu türden çaresizce ve cahilce ‘göz boyama vaatleri’ne kanacak kadar gerçeklerden kopuk değildir. Bu iktidarın insanlarımıza reva gördüğü uygulamaları, her gün yaşayarak görüyorlar. Bu iktidarın hiçbir rotasının olmadığı da gün gibi ortada. Faize karşı olduğunu söyleyip, her gün faiz artırmalarından tutun, ‘emekli yılı’ ilan ettikleri yılda emeklilerin maaşlarının açlık sınırının altına çekilmesine kadar, tek tek saymaya sayfalar yetmeyecek vaatlere karnı tok artık insanlarımızın!..

31 Mart seçimlerinde Muğla’da iktidar partisinin seçimleri alabileceği, bırakın büyükşehir belediye başkanlığını, büyük ilçe belediye başkanlığı da yoktur. Geçen seçimlerde elde ettiği bazı yerlerdeki belediye başkanlıklarını koruması da güç görünmektedir.

Kuşkusuz 1 Nisan günü, seçim sonuçları alınınca, bunlar net bir şekilde görünecektir.

Muğla’mız ve ülkemiz için sorunsuz, hilesiz, kavgasız bir seçim diliyoruz.

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık