Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Hedef Muğla’yı CHP’den almak”

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, ‘Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam etmesinden yana olduklarını, genel merkezin vereceği karara sadık kalacaklarını, eğer aday AKP’den olursa Büyükşehir ve ilçelerde belirlenecek adayları koşulsuz destekleyeceklerini söyledi ve ekledi:

“Hedef Muğla’yı CHP’den almak”

“Hedef Muğla’yı CHP’den almak”

Milliyetçi Hareket Partisi Milas İlçe Teşkilatı’nca, ilçemize bağlı Menteş Mahallesi’ndeki Esinti Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıya, Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, bazı il yöneticileri, Milas İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Kiriş ve geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı veya belediye meclis üyeliği yapmış isimler katıldı.

MHP Milas İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy, katılımcılara ‘hoş geldiniz’ dedikten sonra Belediye Meclis Üyesi İlhan Şimşek’in dedesinin vefat ettiğini ve bu nedenle merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. İlçe Başkanı Ünlüsoy, geçtiğimiz hafta Ankara’da meydana gelen hızlı tren kazasında hayatlarını kaybedenlere de rahmet dileyerek sözü İl Başkanı Mehmet Korkmaz’a bıraktı. İl Başkanı Korkmaz ise konuşmasına son günlerin en önemli gündemi olan ‘Cumhur İttifakı’nın devam etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimler yapılacak. Her şeyden önce bu seçimlerin Milas’ımıza, Muğla’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Kısa bir süre önce Milas’ta bir yönetim değişikliği yaptık. İlçe Başkanımız Sinan Yılmaz’ın, yerel yönetimlerde görev almasını istedik ve onun yerine Emin Nazmi Ünlüsoy’u göreve getirdik.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak 24 Haziran’da kurulan ‘Cumhur İttifakı’nın devam etmesinden yanayız. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli bu konuda çok çaba harcadı ve harcamaya da devam ediyor. Türkiye’nin bu buhranlı günlerinde vatanımız-milletimiz, şer güçlerinin oyuncağı olmasın diye uğraşıyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerden de başarılı bir sonuçla çıkmak için bu ittifakın devam etmesi gerek. Öncelikle parti olarak Milas’ta önemli bir başarı sağlayacağımızı düşünüyorum.”

İl Başkanı Korkmaz, bu kısa konuşmanın ardından basın mensuplarının soruları olup olmadığını sordu.

Çizgi Gazetesi’nden Kemal Sürgün; “AK Parti ve MHP, 30 büyükşehirden bazıları üzerinde anlaşmaya vardı ancak henüz Muğla ile ilgili net bir açıklama yapılmadı. Birkaç gün önce AK Parti’den bir isim Muğla Büyükşehir adayı olarak açıklandı. Bu konuda neler söyleyeceksiniz, gelişmeler nelerdir?” diye sordu ve il Başkanı Mehmet Korkmaz da soruya şöyle yanıt verdi:

“Genel merkezimiz tarafından şu ana kadar bu konuda yapılmış bir açıklama yok. Yani Muğla, AK Parti’de veya MHP’de denilmedi. Sizler gibi bizler de yazılı veya görsel medyada bunları görüyoruz, okuyoruz. AK Parti bugüne kadar 74 ili açıkladı ancak geriye kalan 7 il için herhangi bir açıklama yapmadı. Böyle olunca ‘bu işin içinde bir jest var’ diye düşünüldü ve sanki Muğla MHP’ye bırakıldı gibi bir görüş ortaya atıldı.

Geçtiğimiz günlerde Sayın Genel Başkanımız ile Sayın Cumhurbaşkanımız bir görüşme yaptı ancak görüşmenin içeriğini de, geçmişte ülkemizde meydana gelen ‘Gezi’ olaylarına benzer bir olayın bugün Avrupa’nın bazı ülkelerinde ortaya çıkması, Suriye’deki gelişmeler ve sınır ötesi harekât konuları oluşturmuştur. Yani son görüşmede belediyeler konusu ele alınmamıştır.

Yerel seçimler için oluşturulacak ‘Cumhur İttifakı’nın ana çerçevesi, 30 büyükşehir içindir. Yani il olan yerler bu ittifakın dışındadır. Belli il ve ilçelerde böyle bir işbirliğine gidilebilir ancak esas ittifak, büyükşehirler içindir. Görüşmeler devam ediyor. Eğer Muğla MHP’ye verilirse AK Partililerle beraber bir çalışma yapılır ya da AK Parti’ye verilirse biz de AK Partililerle beraber çalışırız. Yani bu konuda net bir şey yok. Hangi ilçelerde AK Parti veya MHP olacak şu an için belli değil. Yakın zamanda netleşir ve bizler de sizlerle paylaşırız.”

Gazetemiz muhabiri Adem Kankaynar’ın; “Örneğin Milas’ta MHP denildi. Yani başkan adayı MHP’den oldu. Mecliste nasıl bir formül uygulanacak? Bu konuda yapılmış bir çalışma var mı?” sorusuna ise İl Başkanı Korkmaz Şöyle yanıt verdi:

“Henüz bu konuda bir çalışma yapılmadı. Her parti ayrı belediye meclis üyesi mi çıkaracak ya da aday gösterilen partiden mi çıkarılacak belli değil. Ancak benim şahsi fikrim, her parti kendi belediye meclis üyesi listesiyle yarışacak.

Kaldı ki sadece büyükşehirde anlaşma yapılacak, ilçeler serbest bırakılacak gibi bir şey söz konusu değildir. İttifak, bütünüyle il genelinde sağlanacak. Yani il genelinde ya AK Parti’nin, ya da MHP’nin adayı olacak. Birinin varsa diğerinin olmayacak. Şunun net olarak bilinmesini istiyorum. Biz, genel merkezimiz ne derse koşulsuz talimata uyarız.”

Çizgi Gazetesi’nden Kemal Sürgün; “Şu anda CHP’nin büyükşehir ve bazı ilçelerdeki adayları belli oldu. AK Parti’nin de Milas’ta başkan adayı olarak açıklanan bir ismi var ve çalışmalarını sürdürüyorlar. MHP’nin aday adayları var mı?” sorusuna ise il başkanından gelen yanıt şöyle:

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim de aday adaylarımız hazır. Ancak ittifak konusunda herhangi bir netlik olmadığı için açıklamıyoruz. Bildiğiniz gibi listelerin seçim kurullarına verileceği tarih, 15 Şubat 2019’dur. O güne kadar bugün konuşulan çok şey değişir. Siyasette 24 saat bile çok uzun bir süredir. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.”

Yapılan açıklamaların ardından geçmişte ilçe başkanlığı görevi yapmış; Mehmet Kocabaş, Cengiz Özkaya, Suat Keskin, Sinan Yılmaz, Murat Yıldırım, Mehmet Ali Şimşek (toplantıya katılamadı), Belediye Meclis Üyeleri Mevlüt Kiriş ve cenazesi nedeniyle katılamayan İlhan Şimşek’e, katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi verildi.

Öte yandan ilçe teşkilatı olarak İl Başkanı Korkmaz’a da bir plaket takdim edildi.

 

 

 

 

 

  

   

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık