“Hükümet, 12 Eylül yasalarının arkasına sığınıyor”
ÖNDER Haber -
Orman Mühendisleri Odası Muğla İl Temsilcisi Hasan Gezgin, Odanın idari ve mali denetiminin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na verilmesiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıp, hükümetin göz boyama uygulamalarının devam ettiğini, bir yandan 12 Eylül Anayasasını tu kaka ilan ederken, diğer taraftan 12 Eylül yasalarının arkasına sığındığını söyledi
- 14 November 2013, Thursday 7:45
- A-
- A+
- 1087
ÖNDER Haber -
Orman Mühendisleri Odası Muğla İl Temsilcisi Hasan Gezgin, Odanın idari ve mali denetiminin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na verilmesiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıp, hükümetin göz boyama uygulamalarının devam ettiğini, bir yandan 12 Eylül Anayasasını tu kaka ilan ederken, diğer taraftan 12 Eylül yasalarının arkasına sığındığını söyledi.
Gezgin açıklamasında; Orman Mühendisleri Odası yönetiminin her iki yılda bir üyelerinin katıldığı seçimlerle belirlendiğini, odanın idari ve mali denetiminin Denetim Kurulu ve TMMOB tarafından yapıldığını, ancak Bakanlar Kurulunun 7 Kasım 2013 tarih ve 28814 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kararıyla 19-04-1983 tarihli 66 sayılı KHK dayanak gösterilerek Odanın idari ve mali denetiminin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na verildiğini belirterek, "Yapılan çifte standarttır. Bir taraftan 12 Eylül’ü ve Anayasasını her gün kötüleyeceksiniz, diğer taraftan 30 yıldan beri hiçbir iktidarın uygulamaya koymadığı ihtilal yasasının arkasına sığınarak meslek odalarını vesayet altına alacaksınız. Bir taraftan seçimle gelen seçimle gider yaygaraları yapacaksınız, diğer taraftan oda üyelerinin verdiği oylarla seçilen yönetim ve denetim kurullarını hiçe sayarak oda yönetimini idari ve mali kıskaca alacaksınız. Hukukun, adaletin, demokrasinin bir gün size de lazım olacağını düşünmüyor musunuz?" dedi.
0
0
0
0
0
0
BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU