Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İASOS BÜYÜK BİR PARTİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI.. 

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu ve eşi Stephanie Bulgurlu önceki gece (27 Temmuz 2021’de) özel misafirlerini ağırlamak için antik kent İasos’un ören yeri, İasos agorasını ve senatosunu tercih ettiler. Beyaz kıyafetin konsept olarak seçildiği partide, kendileri dahil 210 yakın arkadaş çevresi davetli olarak geldikleri İasos’da rüya gibi unutulmaz bir gece yaşadılar. 

İASOS BÜYÜK BİR PARTİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI.. 

5 saatlik davetli ağırlama için 3 milyon Türk Lirası harcandığı söylenen davette, antik kentin içinde, misafirlere, açık bardan içkiler ikram edilirken, dev çadırlarda kurulan yemekhanelerden de usta aşçılar  birbirinden eşsiz yemekler sundular. Yemekten sonra, antik senatoda, misafirlere arp dinletisi eşliğinde unutulmaz dakikalar yaşatan ev sahipleri, birçok ülkeden gelen ve Kaplankaya tesislerinde ağırlanan davetli grubu için, hiçbir masraftan kaçınmadılar. 

Hazırlanan davette, İasos ören yerinde rüya gibi bir gece tasarlandı.. Dev mumlar, loş köy ampulleri, profesyonel ses ve ışık düzeniyle, İtalyan ve Fransız açık hava kır yemekleri konsepti davetlileri büyüledi.. 

Köy halkı; böyle zenginliğimiz var fakat kıymeti bilinmiyor. Kültür Bakanlığımız İasos kalesini, agora ve senatosunu geceleri bu şekilde ışıklandırsa, hergün yüzlerce turist gezer burayı diyerek, hem ışıklandırmanın yarattığı büyülü atmosfere hayranlıklarını, hem de eksikliğinin farkına vardıkları için üzüntülerini dile getirdiler. Bir Kıyıkışlacık’ta yaşayan vatandaşımız da şunları belirtti:

“Milas Belediyemizden de sadece çöp toplama değil, aynı çevre temizliğinin İasos’a tahsis edilen ekiplerce devam etmesini istediklerini söylediler. Halihazırda müze girişindeki iki tuvalet de son derece bakımsız ve günlük kullanımla son derece kirli durumdalar, tuvaletlere bakan ve temizleyen kişiler maalesef yok. İhalesi yapılamamış. Sahil şeridini, yolları temizleyen ekip de yetersiz. 

Konumuza dönersek, davet için hazırlıklar her konuda en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Özel ekiplerce köyün tuvaletleri, sahil şeridi temizlendi. Yemek yenilen, içki içilen tüm alanlar zehirli haşerelere karşı ilaçlandı. 

Yemek servisinin hazırlanabilmesi için dev çadırlar kuruldu.  100’e yakın birçok yabancı dili rahatlıkla konuşan profesyonel ekip davetlilere kusursuz servis sunumu yaptılar. 

Konuklar denizden yatlarla, karadan kendileri için tahsis edilmiş özel  otobüslerle (otobüslerin bile beyaz olanı tercih edilmişti) parti alanına vardılar… 

Buraya kadar tasarlanan rüya çok  güzel görünüyordu. Organizatörler bu olayın İasos (Kıyıkışlacık) için çok iyi olacağını anlattılar hep..!!!!! 

Rüya gibi tasarlanan davetin arka planında yaşananlar yöre halkını çok üzdü. 

Milyon doları saniyeler içinde harcama gücüne sahip davetli grubu çevresine dahi bakmadan, bir lira dahi harcamadan, yöre halkına katkıda bulunmadan antik kentten geldikleri gibi ayrıldılar.. 

Geldikleri antik kentin özelliğinin farkındalığına varamayan, önlerinden geçtikleri el sanatları standlerine uğramayı bırakın, başlarını dahi çevirip bakmadan geçen davetlilerin duyarsızlıkları yöre halkını üzdü. 

Binbir güçlüklerle açılan Hanımeli Pazarımız, parti organizatörlerinin standları sökeceğiz, burada pazar olamaz tehditi ile kaldırılmak istendi, bu durum sanatkar girişimcilerimizi çok üzdü. Milas Zabıta müdürümüz Salim Tanış’ın dik duruşu ile Hanımeli Pazarımız bir gecelik etkinlik için sökülmekten kurtuldu.” 

İasos (Kıyıkışkacık) birkez daha taciz edildi. 

Ve aynı Kıyıkışlacık sakini, şu eleştirileri de dile getirdi: “Tüm dünyada antik kentler özel koruma alanı ilan edilmişken, İasos Antik kentinin göbeğine yüzlerce kişinin aynı anda girişine, ses ve ışık düzenine ve yetmezmiş gibi akıllara durgunluk veren dev yemekhane çadırlarının kurulmasına izin veren İasos Kazı heyeti başkanı Prof. Asuman Baldıran’dan İasos (Kıyıkışlacık) halkı açıklama beklemektedir. Buna nasıl izin verdi? 

Çevre ve iklim aktivisti olan sayın Hakan Bulgurlu ve eşi Vera hanım, bulundukları bu dünya mirası antik kente maden limanı yapılmasını duydular mı, halkın bu konuda mücadele ettiğini biliyorlar mı acaba? 

İasos halkı, antik kent liman girişi burcunu onararak yok olmaktan kurtaran Koç grubundan, bu defa daha da büyüğünü; İasos’un tamamını kurtaracak halk hareketine destek vermelerini bekliyor.. 

#İasosTarihtirYokedilemez
#İasosCennetKalsın
#GüllükKörfezineDokunma”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis