İkinci oturum 12 Mayıs Cuma günü yapılacak

A.Coşkun EFENDİOĞLU -

İkinci oturum 12 Mayıs Cuma günü yapılacak

Milas Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısının birinci oturumu dün tamamlandı. İkinci oturum, 12 Mayıs Cuma günü saat 10’da Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Salonu’nda yapılacak.

16 ana, 4 de ek gündem maddesinin görüşüldüğü Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Muhammet Tokat başkanlığında Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda dün gerçekleşti. Hayri Balcı, Zeliha Arpazlı (mazeretli), Halil Ilbıra ve Mehmet Öztaş’ın katılmadığı meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Tokat, geçirdikleri rahatsızlık sonrası iyileşerek tekrar meclise gelen Tevfik Kırçın, Melih Aslangiray ve İlknur Öner’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Karikatür Sergisi’ne davet

Başkan Tokat ayrıca, 24 Mayıs’ta İstanbul Karaköy’de açılışı yapılacak olan 2011-2016 arasında ödül almaya hak kazanmış eserlerin sergileneceği Uluslararası Turhan Selçuk Karikatürleri Sergisi’ne tüm meclis üyelerini davet etti.

 

Taşeron işçilerin alacakları ‘bugün-yarın’ ödenebilecek

Başkan Tokat, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce, önceki mecliste alınan 8 milyon TL kredi alınması konusunda bilgi verdi.

Bankalardan, alınacak kredi ile ilgili teklif alındığını ve katılan bankalarla yapılan ihale sonucunda, 8 milyon TL.’nin, 60 ay süreyle 1.7 faizle Ekonomi Bankası’ndan alınmasının kararlaştırıldığını belirterek, “İmza aşaması şu sıralarda bitmek üzere. Böylece, imza tamamlanırsa bugün ya da yarın, özellikle taşeron işçilerimize ödeyemediğimiz 3 aylık alacaklarını ödemiş olacağız. Bu konuyla ilgili olarak meclisi de bilgilendirmek istedim” dedi.

 

Gündem

Başkan Muhammet Tokat’ın konuşmasının ardından gündemin 2. Maddesinde bulunan 2016 mali yılı kesin hesap cetvellerinin görüşülmesine geçildi. Yapılan oylamada, kesin hesap cetvellerinin Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilmesine, Komisyonun 5 gün içinde kesin hesap cetvellerini inceleyerek raporunu vermesine ve Meclisin 12 Mayıs Cuma günü yapılacak 2. oturumunda görüşülmesine karar verildi.

Mayıs ayı Meclis gündeminde olan 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 14 ve 15. maddeleri İmar Komisyonuna havale edildi. Gündemin 9. Maddesinde bulunan TEDAŞ Menderes Bölge Müdürlüğü’nce ilçemizin muhtelif mahallelerinde bulunan ve üzerinde trafolar olan parsellerin Kıymet Takdirleri üzerinden devredilmesi isteği, oy birliği ile kabul edildi.

16. maddenin görüşülmesinde ise, geçen mecliste ilgili komisyonlara gönderilen bazı maddeler, komisyon raporlarına göre red, bazıları ise kabul edildi.

Ek gündemin ilk sırasında yer alan Güllük Mahallesinde Hermias ve Manastır caddeleri arasının içkili yerler bölgesine alınma konusunda alınmış olan Meclis kararında belirsizlikler olduğu tespit edildiğinden, yeniden görüşülmek ve belirlenmek üzere İçkili Yerler Tespit Komisyonuna gönderildi.

2. Ek gündem maddesi, mülga Bafa Belediyesi’nin meclis kararıyla geçmişte tapu devir işlemleri yapılan 17 adet taşınmazla ilgili Muğla İdare Mahkemesi’nin kararı sonrası yapılması gereken düzeltmeler konusu kabul edilirken, 3. maddede yer alan Hacıilyas Mahalle Muhtarlığına geçici olarak personel görevlendirilmesi isteği, AKP grubu tarafından verilen beş red oyuna karşı oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Atatürk Kapalı Spor Salonu Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildi

Ek gündemin son maddesinde ise Milas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Atatürk Kapalı Spor Salonunun Muğla Büyükşehir Belediyesine tahsisi konusu vardı. Gündem maddesinin görüşülmesine geçilmeden önce Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; “Şevketiye mahallemizde Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Kapalı Spor salonumuzun geçici kabulünü yaptık. Ancak içinde bulunduğumuz şartlar göz önüne alındığında salonun aylık giderlerini karşılamamız mümkün görünmüyor. Ayrıca ilçemizdeki kapalı spor salonu önümüzdeki günlerde yıkılacak ve maçlar bizim kapalı spor salonumuzda oynanacak. Ancak kurallar gereği de Milas Belediyespor takımlarımız müsabakalarını kendi salonlarında oynayamıyorlar. Bu saydığımız iki sebepten ötürü Salonumuzu 5 yıl süre ile Muğla Büyükşehir Belediyemize tahsis etmemiz gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Başkan Tokat’ın açıklamalarının ardından geçilen oylamada AKP ve MHP gruplarının red oylarına karşı gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. AKP ve MHP grupları, Milas Belediyesi’nin yaptığı salonun, Milas Belediyesi’nce işletilmesi gerektiği düşüncesiyle red oyu verdiler.

 

2. Oturum 12 Mayıs’ta yapılacak

Mayıs ayı Meclis toplantısının birinci oturumu dilek ve temennilerin dinlenmesiyle tamamlandı. Meclis, ikinci oturumunu, 12 Mayıs Cuma günü yaparak, gelecek rapor ışığında Kesin Hesap Cetvellerini görüşecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık