Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne yeni bir ambulans…

Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü bahçesinde; İl Sağlık Müdürü İskender Gencer’in de katıldığı bir açıklama ile sağlık hizmetlerinde kullanılacak yeni ambulansın teslimi yapıldı. Açıklama ile ilgili düzenlenen toplantıya katılan AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir ise, önümüzdeki Mayıs ayı sonunda hizmete açılması planlanan yeni devlet hastanesinin yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne yeni bir ambulans…

Yeni alınan ve Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilen yeni ambulans ile ilgili düzenlenen basın açıklamasına; Milas İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova, Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu, bazı kurum personeli ve AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir katıldı.

Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer,  ilçe halkına sağlık hizmeti sunacak yeni ambulans ve 112 Acil Sağlık İstasyonu ile ilgili açıklamada bulunarak şunları söyledi:

“Muğla İl Sağlık Müdürlüğü olarak yaptığımız hizmetlerimiz sadece bu verdiğimiz ambulansla sınırlı değil. Ayın 15’inde Milas merkezde 2’nci bir Acil Sağlık İstasyonu’nu hizmete geçirdik. Şu anda Milas’ın tamamında 8 Acil Sağlık İstasyonumuz var. Bunun yanı sıra bizim Milas ilçesi için yeni hastanemiz yapılıyor biliyorsunuz. Eski hastanemiz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olacak. Yeni hastaneye taşındığımız anda yapılacak. Milas’ın ilk hastanesi olan ve kullanım dışı kaldıktan sonra yıkılan yere; Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonu, Aile Sağlığı Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Laboratuarı, Sağlıklı Hayat Merkezi olan yeni bir sağlık tesisi yapacağız. Buraya şu anda yaklaşık 4 milyon lira ödeneği de hazır durumda. Tabi biz bunları Muğla milletvekillerimizin bilgisi dâhilinde yapıyoruz. Sağlık Bakanımızın onaylaması halinde planlama hayata geçirilecek.

Buna ilaveten Güllük’te arsa ile ilgili bir sorunumuz var, onu da hallettik mi 2 milyon lira da oraya düşünülen Aile Sağlığı Merkezi ve Acil Sağlık İstasyonumuz için harcanacak.

Öte yandan bildiğiniz gibi Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi’nde geçtiğimiz hafta Pazartesi günü 2 anjiyo ünitemiz hizmete başladı. Bugüne kadar olmayan bir şey başlamış oldu. Tüp bebek merkezimiz açılıyor. Hastaneye gidiş yollarımız, yürüyen yollarımız yapılıyor. Diğer ilçelerimizin hepsinde yeni hastanelerimiz yapıldı ya da yapılıyor. Sağlık hizmetlerimiz yürüyor. Bu yapıldı, yapılacak dediğimiz tüm hizmetler Sayın Vekilim M. Yavuz Demir ve diğer vekilimiz Yelda Hanım’ın, verdikleri destek ile başarılmıştır. Biz sadece planlamaları kendilerine ilettik onlar da destek sağladı. Örneğin bu anjiyo merkezi ve tüp bebek merkezi de iki vekilimizin gayretleriyle Muğla’ya kazandırılmıştır. Milas’a yapılan hizmetlerde ilçe başkanımıza, vekilime çok teşekkür ediyorum. Bize olan desteklerini görüyoruz. Yeni ambulansımız, yeni açılan 112 Acil Sağlık İstasyonumuz Milas’ hayırlı olsun.”

“SAĞLIK KONUSUNDA KİMSE SİYASET YAPMASIN!”

İl Sağlık Müdür Gencer’in ardından ülkemizdeki sağlık politikası ve ilçemize yapılan yeni devlet hastanesinin yolu ile ilgili açıklamalarda bulunan AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir ise şunları söyledi:

“Sağlık hizmetimize yeni bir hizmet aracı katıldı. İnşallah sağlık hizmetiyle vatandaşlarımıza şifa dağıtacak.

Arkadaşlar, sağlık politikası noktasında geldiğimiz noktayı sizler de takip ediyorsunuz. Artık bugün Avrupa, dünyanın pek çok ülkesi bizim sağlık politikamızı özenerek izliyorlar, takip ediyorlar. Şükürler olsun işinin uzmanı bir İl Sağlık Müdürümüz var. Kardeşimiz zaten her konuyu yakından takip ediyor. Bize en ufak eksik olanı bir anda bildiriyor. Biz de devletimize, bakanlıklarımıza bunu sunuyoruz. Cumhurbaşkanımız, sağlık konusunda çok hassas ve hiçbir şekilde sağlık konusunda bir tasarruf olmaması gerektiği düşüncesinde... Bakın mesele biraz önce kıymetli müdürümün de size açıkladığı gibi Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi’nde iki ünite birden kuruldu. Araştırma Hastanemizi görenler oranın nasıl mükemmel bir hastane olduğunu izlemişlerdir. Bunlarla gurur duyuyoruz. İnşallah Milas’ımıza, Muğla’mıza bütün köylerimize tüm hizmetler arka arkaya gelecektir.

Mayıs ayı sonunda yeni devlet hastanesinin hizmete girmesi planlanıyor ama oraya ana yoldan bir ulaşım yolu yapılmış değil. Söz konusu yol yaklaşık 1.2 kilometredir. Karayolları Bölge ve Genel Müdürümle, Ulaştırma Bakanımla görüştüm. Tabi bu yol belediye uhdesinde bir yol. Karayollarının değil. Toplumda bir takım yanlış izlenimler yaratılıyor. Hastane bitti yolu yok. E o zaman yapın kardeşim! Bu yolu yapması gereken belediye ama buna rağmen biz belediyenin yapmasını beklemeyeceğiz tabi.

Cumhurbaşkanımız bu duruma çok sinirlendi. Yani hizmete karşı durmak ne demek! Anlaşılır gibi bir şey değil. Hizmetten rahatsızlık duyan bir zihniyet var. Üzülerek söylüyorum bunu. Karayolları Bölge Müdürümle görüştüm. Defalarca belediyeye yazı yazdıklarını ancak bir sonuç alınamadığını ifade ediyorlar. Ama bunları aşacağız. Cumhurbaşkanımız, ‘Engelleri yıkar geçeriz!’ dedi.

Belediyeye aylar önce yazılmasına rağmen, yolun yapımına dair bir girişimde bulunulmamıştır. Yani yazılara bir cevap verilmemiştir. Eğer onlar yapmazlarsa memleketi hastanesiz bırakmayacağız. Harika bir hastanemiz inşallah hizmete girerek, bölgemize şifa dağıtacak. Sağlık konusu olunca akan sular durur. Olması gereken budur. Ama dediğim gibi biz bu problemi aşacağız. Biz güçlü bir iktidarız! Türkiye’nin her yerini duble yollarla donatmış bir iktidar, 1 kilometrelik yolu yapmaktan mı aciziz, böyle bir şey söz konusu değil. O yol yapılacak. Bizim için öncelik hizmet, hangi partiden olursa olsun. Sağlık konusunda kimse siyaset yapmasın.”

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık