İlgi az ama umut fazla …

Oktay ÇAYIRLI -

İlgi az ama umut fazla …

İlçemizde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Milas Güney Ege Yapı, Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı’nın açılış töreni dün gerçekleştirildi… Katılımın oldukça az olduğu açılış töreni sırasında yapılan konuşmalarda, gelecek yıllarda katılımcı ve ziyaretçi sayısının artacağı inancı dile getirildi …

Muğla’dan Çanakkale’ye, İzmir’den Kayseri’ye dek Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 40 dolayında firmanın katılımıyla 9 - 12 Mart tarihleri arasında Milas’ta Fuar Alanı olarak kullanılan TARİŞ eski Çırçır Fabrikası’nda, Kırdağ İnşaat’ın ana sponsorluğunda bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Milas Güney Ege Yapı, Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı’nın açılış töreni dün saat 11’de gerçekleştirildi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Vekili Ahmet Kılbey, Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat, Faik Karagöz, Muğla eski Milletvekili Hasan Kökten, bazı kurum, sivil toplum örgütü ve firma yöneticilerinin katıldığı törenin açılış konuşması Expolink Fuarı Yöneticisi Serdar Erdoğan tarafından yapıldı.

 

“Önümüzdeki yıllarda

daha yoğun katılımla

fuarlarımızı

gerçekleştireceğimize

inanıyoruz”

Expolink Fuarcılık tarafından ilçemizde gerçekleştirilen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın başarıyla yoluna devam ettiğine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Erdoğan, “Tarım Fuarı gibi başarılı bir etkinliğe imza attıktan sonra bu yıl ilk kez bir fuarımızı daha Milaslılar ve sektörle buluşturduk. Genellikle ilkler biraz sancılı olur. Bu yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz Milas Güney Ege Yapı, Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı’nın da mutlaka sancılı yanları olacaktır. Biz bu fuarın gerçekleşmesinde emeği, katkısı ve desteği olan tüm kurum yöneticilerine ve firmalara teşekkür ediyoruz. Ciddi ve zor bir süreçten geçtik. Katılımcı firmalar da taşın altına elini koydu. Önümüzdeki yıllarda daha yoğun katılımla fuarlarımızı gerçekleştireceğimize inanıyoruz” dedi.

 

“Milas’ın böyle bir

fuara ihtiyacı vardı”

Erdoğan’ın ardından mikrofona davet edilen, fuarın ana sponsor firması olan Kırdağ İnşaat Yöneticisi Behçet Kırdağ ise, “Milas’ta bu yıl ilk kez gerçekleştirilen fuarın ana sponsoru olduğumuz için mutluyuz. Milas’ın böyle bir fuara ihtiyicı vardı. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Milas’ın çok acil fuar

ve kongre merkezine

ihtiyacı var”

Açılış töreninde konuşma yapan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ReşitÖzer, bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na 96 bin civarında ziyaretçi geldiğini ve katılımcı firma sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekip, “Bugün farklı bir sektöre hitap eden bir fuarımızın ilk kez açılışını yapıyoruz. Eminiz ki bu fuarımız da daha sonraki yıllarda katılımcı firma ve ziyaretçi sayılarıyla dikkat çekecek. Fakat bugün burada yine dile getirmem gerekiyor ki, Milas’ın çok acil fuar ve kongre merkezine ihtiyacı var” dedi.

Özer, konuşması sırasında MİTSO olarak Milas’ın markalarının tanıtılması için birçok fuarda yer aldıklarını ve 2017 yılı içinde tanıtıma daha çok önem vereceklerini de sözlerine ekledi.

 

“Bu fuarın, ilimize ve

ülkemize önemli katkılar

sağlayacağı kesindir”

Törenin konuşmalar bölümü daha sonra Milas Belediye Başkan Vekili Ahmet Kılbey’in yaptığı konuşmayla devam etti.

Her geçen gün inşaat sektörünün gelişerek dünya ülkeleri ile rekabet edecek önemli bir güce geldiğini ve bu durumun gurur verici olduğunu dile getiren Kılbey, “Bilindiği gibi bu yapı fuarları inşaat malzemesi üreten ve inşaat yapan firmalar arasında çok ciddi bir rekabet yaratmakta. Bu da ürün kalitesini artırdığı gibi bölgemizde ve ülkemizde çok ciddi bir ekonomik gelişme sağlamakta. Bu bağlamda ilimiz her şeyden önce önemli bir turizm kenti olması dolayısı ile turizm tesisleri, oteller, pansiyonlar, bilhassa son yıllarda konut inşaatlarında modem çağdaş yapılar, akıllı binalar, imal edilmekte. Bu fuarın bu yönden de ilimize ve ülkemize önemli katkılar sağlayacağı da kesindir. Ayrıca proje tasarımcısı, Mimar ve Mühendisler ile inşaat yapımcısı müteahhitlerimizin de ufkunu açmakta önemli katkı sağlamakta. Bizler Milas Belediyesi olarak Tarım Fuarına olduğu gibi Yapı Fuarına da imkanlarımız dahilinde gerekli katkıları sunuyoruz ve bundan sonra da üstümüze düşen her türlü görevi yapacağız; bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Fuarımıza gelerek ürünlerini sergileyen tüm firmalara bol kazançlar diler, bu fuarın ilçemizde yapılmasına katkı koyan düzenleme kuruluna ve Ticaret ve Sanayi Odamıza, diğer oda başkanları ve temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Tanıtıma büyük

katkısı var

Açılış programının son konuşmacısı olarak kürsüye davet edilen Milas Kaymakamı Eren Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı ile artık kendini ispatladığını belirterek, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarımızın ardından ilçemizin ikinci fuarı olan Milas Güney Ege Yapı, Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı’nın açılışını yapıyoruz. İlk olmasından dolayı biraz katılım az. İlerleyen yıllarda katılımcı sayısının artacağına inanıyorum. Milas’ın bir kongre merkezine ihtiyacı olduğunda hepimiz hem fikiriz. Bu konuyla ilgili yapılacak her türlü çalışmaya da destek vereceğimizin bilinmesini isteriz. Bu tür fuarların, üretilen ürünlerin ve yerleşim yerlerinin tanıtımına büyük katkısı var. Umarım işbirliği ve arzuyla daha güzel fuarlar gerçekleştiririz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından akıllı ev teknolojileri, yapı kimyasalları, evlerin ihtiyacı olan elektriğin güneşten karşılanması, inşaatlar için kullanılan iş makineleri, prefabrik evler, ev dekorasyonu ile ilgili çeşitli ürünlerin yer aldığı fuarın açılış kurdelesi, katılan protokol tarafından kesildi.

Bir binanın temel kazım makinelerinden mutfak ve banyo aksesuarlarına, çatı kaplamasından ev içi dekorasyon ürünlerine kadar pek çok ürünün yer aldığı Milas Güney Ege Yapı, Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı 12 Mart tarihine kadar açık kalacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık