Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İlköğretim Haftası etkinlikleri başladı... Atatürk anıtına çelenk konuldu, Merkez İlköğretim okulunda kutlama yapıldı

Okulların açılmasıyla birlikte, Milas’ta da İlköğretim Haftası kutlamalarına başlandı. İlk tören Çarşamba sabahı Atapark’taydı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Şube Müdürleri Akın Coşkun, Coşkun Demir ve Türker Yurtsever, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu ile siyasi parti ve demokratik kitle örgütü yöneticilerinden bazılarının katıldığı törene, ilçedeki ilköğretim okullarının yöneticileri, öğretmenlerinden ve öğrencilerinden bir bölümü katıldı.

İlköğretim Haftası etkinlikleri başladı... Atatürk anıtına çelenk konuldu, Merkez İlköğretim okulunda kutlama yapıldı
  • 11 September 2019, Wednesday 17:17

Milli Eğitim Müdürü, iki öğretmen ve iki öğrenciyle birlikte Atatürk anıtına çelenk sunduktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Atapark’taki törene katılanlar bando eşliğinde yürüyerek, Merkez Ortaokulu’na geldiler. Buradaki tören, Kaymakam Eren Arslan’ın gecikmesi nedeniyle, yarım saat ertelendi. Merkez Ortaokulu’ndaki kutlamaya ayrıca, Muğla Milletvekili Yavuz Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı, AKP İlçe Başkanı Fahri Acar ve bazı siyasi parti ve demokratik kitle örgütü yöneticileri, temsilcileri, katıldılar. AKP’nin önceki yerel seçimlerdeki  belediye başkan adayı Barış Saylak da eşi Aysel Saylak’ın görev yaptığı okuldaki törene katıldı.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk vurgusu

Yöresel giysili çocukların protokoldekilere çiçek, şeker ve kolonya sunumundan sonra konuşmalara geçildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, öğrencileri kendi milli, manevi değerlerimize, kültürümüze göre yetiştirirken, dünyadaki başka kültürler hakkında da bilgilendirmemiz gerektiğini söyleyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öğrencilerimiz çağın gerektirdiği donanıma sahip olmanın yanında, yaşadığı coğrafyanın hamuruyla yoğrulması müdürlüğümüzce hedeflenmektedir.

Sevgili Öğrenciler,

Sizler okullarda yokken, okul koridorlarımız derin bir uykudaydı. Şimdi sizlerin varlığıyla koridorlar uyanacak, o eşsiz sesleriniz ahenk oluşturacaktır. Hepinizi öyle heyecanla bekledik ki, yaz boyu tüm okullarımız sizlerin önce mutlu olabileceğiniz sonra da hayata hazırlanacağınız şekilde düzenlendi…

Değerli Öğretmenlerimiz,

Vizyon 2013’e giden yolda ‘Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye’ ilkesiyle; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ülküsüyle, eğitim sistemimizdeki ilerlemeye eş değer olarak eğitim - öğretimin kalitesini artırmak adına fedakârca çalışacağınıza ve daha da ileriye götüreceğinize güvenimiz tamdır. Hiç şüphesiz yeni nesil sizlerin elinde şekillenecek, geleceğimizin teminatı gençlerimiz sizlerin eseriniz olacaktır.

Değerli Anne Babalar,

‘Eğitim ailede başlar’ sözünün ruhuna uygun olarak çocuklarımıza iyi bir model olmalı, öğretmenlerimizle işbirliği içinde çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine katkı sağlamalı, onların takipçisi olmalıyız…

…. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, öğretmenlerimizin İlköğretim Haftası’nı kutluyor, başarılar diliyorum.”

Demir’den Muğla’ya eğitimde  “torpil”

Kürsüye geçen, emekli İlköğretim müfettişi  Muğla Milletvekili Yavuz Demir, Milas’da doğup büyüdüğünü anımsatarak, şunları söyledi:

“Değerli Meslektaşlarım,

Ben de bu okulda okudum. Bugün kampus gibi görünce, heyecanlandım… Bu vatanın ekmeğini yiyip vatana ihanet edenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Burada Kaymakamlık, Milli Eğitim pek çok işler başarmış. Milas’ın okullarından çok kıymetli öğretmenler, öğrenciler yetişti. Şimdi aynı havayı görüyorum… Bu yıl Milli Eğitim bütçesinden en büyük katkı Muğla’ya oldu. Ben Milaslıyım. Bunun da bir torpili olsun. Yeni Eğitim Öğretim yılı hayırlı olsun.”

Kaymakam Eren Arslan, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” ifadesinin rehberliğinde çıkılan yolculukta, geleceğin güvencesi olan çocuklara, toplumun değerli ve saygın bireyleri olmaları için gerekli olan erdemli davranışların, milli ve manevi değerlerin ve bilimsel düşünme yeteneğinin kazandırılması gerektiğini belirtti. Bu yolda veli, öğretmen ve okul yönetiminin işbirliğinin önemine değinen Arslan şunları söyledi:

“Her geçen gün daha da güçlenerek büyüyen bir Türkiye için, eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımları almış ve bilgiyi üreten, bilgiye yön veren bireyler olarak yetiştirmektir…

Ve umudumuz, Sevgili Öğrencilerimiz,

Eğitim hayatınızda yeni bir sayfa açmanın heyecan ve mutluğunu yaşadığınızı biliyorum. Her anlamda kendinizi yetiştirerek, ülkemizi daha ileri taşımanız, sizlerden en önemli beklentimizdir… Sevgi, saygı ve paylaşma duygularını pekiştireceğiniz arkadaşlıklarınız ve dostluklarınızın başlangıcı olan eğitim hayatınızda ayrı ayrı her birinize üstün başarılar diliyorum.”

Milas’ta son yıllarda eğitimde fiziksel altyapı, çağdaş donanım anlamında büyük adımlar atıldığını belirten ve emeği geçenlere teşekkürlerini ve şükranlarını sunan Eren Arslan,  2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilçemize, ülkemize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni etti.

Daha sonra, öğrenciler tarafından şiirler okundu. İkinci sınıf öğrencilerinin hazırladığı yöresel halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi. Tören sonunda çocuklar protokoldekilere ağaç fidanı hediye ettiler ve topluca fotoğraf çekimi yapıldı.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis