İnsan hakları günü kutlandı

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, insan haklarının evrensel olduğunu vurguladı.

İnsan hakları günü kutlandı
  • 11 December 2019, Wednesday 9:35

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Çeşitli okullardan çok sayıda öğrenci ve misafirin katıldığı etkinlik, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 
Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende ilk konuşmayı Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal yaptı.
İnsan haklarının en basit tabirle insanın sahip olduğu haklar değil, insanın sahip olması gereken haklar olduğunu kaydeden Bal, “İnsan Hakları, insanı insan yapan ve insanın sırf insan olarak herhangi bir şarta veya statüye bağlı olmadan doğuştan sahip olduğu dokunulmaz, vazgeçilmez, üstün nitelikli ahlaki değerlerdir. İnsanın değerini ve onurunu korur. İnsanın, “insanca” yaşaması için gerekli, zorunlu koşulları ifade eder. İnsanın insan olmaktan kaynaklanan gereksinimlerini karşılamaya yönelik, maddi ve manevi varlığını korumayı, geliştirmeyi hedef edinen en temel değerlerdir. İnsan haklarının kaynağı, “insan doğası” ve bu doğanın özünde var olan “insan onurudur”. Tüm insanlar, insan olmanın gereği olarak, bu haklara din, dil, ırk, cinsiyet, toplumsal köken, ulusal aidiyet vb. hiçbir ayırım gözetilmeksizin “eşit” bir şekilde sahiptirler. Yani, insan hakları “evrenseldir”; zamandan, mekândan, ekonomiden ve kültürden bağımsız olarak insanın var oluşuyla birlikte vardır. Bir başka açıdan, insan haklarını insan onurundan kaynaklanan siyasi talepler olarak da ifade etmek mümkündür. Çünkü insan hakları bireyin bilhassa devlet karşısında ileri sürdüğü ve ondan ihlal etmemesini istediği haklardır.” dedi.
Müdür Bal’ın konuşmasının ardından Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. 
Konuşmaların sona ermesiyle daha önce düzenlenen yarışmalarda resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Liseler arası kompozisyon alanında Milas Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Melek Pozam, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Alkaç, Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi öğrencisi İrem Sultan Koçak ödüllerin sahibi oldu.
Ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen resim yarışmasında ise Milas Merkez Ortaokulu öğrencisi Balım Genç, İMİ Ortaokulu öğrencisi Eylül Ölmez ve TEK Ortaokulu öğrencisi Halime Nur Korkmaz ödül almaya hak kazandı.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık